Kako je raditi za Ferari!?

Agencije
Kako je raditi za Ferari!?

Mislite da je privilegija raditi u jednoj velikoj kompaniji kao što je "Ferari"? U potpunosti ste u pravu. Ne samo što radnici svjetski poznatog proizvođača sportskih automobila imaju priliku da gotovo svakodnevno učestvuju u proizvodnji jednih od najpoželjnijih automobila na svijetu, već se njihove plate teško mogu mjeriti sa ostatkom Evropskog kontinenta, posebno njegovog istočnog i južnog dijela.

U vremenu krize, kada proizvođači koji su svoju poslovnu strategiju bazirali na modelima srednje i niže klase trpe velike gubitke, koji prijete da ugroze njihovo stabilno poslovanje, dotle proizvođači luksuznih automobila razmišljaju o sasvim drugim stvarima.  

Kao rezultat dobrog poslovanja, kompanija iz Maranela odlučila je prije izvjesnog vremena da svojim radnicima podjeli značajna finansijska sredstva u vidu tri mjesečne plate i dodatnih bonusa.  

Ovu lijepu vijest za sve zaposlene u "Ferariju" najavio je izvršni direktor Luka di Montecemolo tokom Salona automobila u Ženevi. On je tom prilikom objasnio da se radi o nagradi za dobro finansijsko poslovanje u periodu 2010-2012. godine. To znači da je svaki od 3.000 zaposlenih primio dodatak u iznosu od tri plate.  

Sigurno se pitate koliko je to novca? Ako uzmemo u obzir da je minimalna zarada u "Ferariju" 1.500 evra, jasno je da oni sa "minimalcem" dobijaju 4.500 evra, što uz bonus za odlične rezultate u prošloj godini od 4.000 evra znači da će svaki radnik dobiti po minimum 8.500 evra!  

U pismu koje je Di Montecemolo uputio radnicima, sem zahvalnosti na uloženom trudu i obavještenja o nagradi, stoji i obećanje da će se slični bonusi isplaćivati i 2016. godine, kada se budu sumirali rezultati u periodu 2013-2015. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana