Fića kreće za Britaniju

Agencije
Fića kreće za Britaniju

Beograd - Generalni direktor kompanije Fiat automobili Srbija (FAS) Antonio Ćezare Ferara izjavio je da će izvoz verzije modela "fiat 500L", sa volanom na desnoj strani vozila, u Veliku Britaniju početi do kraja ovog mjeseca, javile su agencije.

- Proizvodnja za Veliku Britaniju počela je u našoj fabrici, a izvoz na britansko tržište startovaće do kraja ovog mjeseca - rekao je Ferara.

On je dodao da je u fabrici u Kragujevcu počela i proizvodnja verzije tog modela namijenjena kupcima u Americi, gdje će se pojaviti krajem juna, ili početkom jula, navodeći da će se u Americi prodavati model sa pet sjedišta koji je prilagođen zahtjevima i standardima tog tržišta.

Generalni direktor FAS je rekao da ta kompanija ima u planu prodaju fiata 500L i u Rusiji, ali je ocijenio da taj aranžman ne zavisi od kragujevačkog proizvođača automobila već od Srbije i Rusije.

- Realizacija tog plana ne zavisi od nas, već od ishoda pregovora Vlade Srbije sa zvaničnicima u Moskvi - rekao je Ferara.

Od jula prošle godine, kad je u Kragujevcu počela serijska proizvodnja "fiata 500L", do sada je u evropske zemlje izvezeno 43.000 automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana