Chevrolet Corvette Aero Wagon

Agencije
Chevrolet Corvette Aero Wagon

Firma Callaway koja se bavi doradom američkih automobilskih legendi, poput modela Camaro ili Corvette, predstavila je koncept Shooting Brake verzije nove generacije Chevroleta Corvette.

Popularnost takozvanog Shooting Brake oblika karoserije očigledno je u porastu. Najprije je na Sajmu automobila u Ženevi 2013. kompanija Bertone predstavila Shooting Brake verziju modela Aston Martin Rapide, da bi sada kroz sličan tretman prošla i američka automobilska ikona, model Corvette.

Ova specijalna verzija Corvette C7 Stingray ima oznaku AeroWagon i već se može naručiti od firme Callaway, a zadnji dio karoserije izrađivaće se od ugljeničnih vlakana.

U toj kompaniji kažu da će njihovi klijenti za preradu modela Corvette u verziju AeroWagon morati da izdvoje dodatnih 15.000 dolara, pod uslovom da se za to prijavi dovoljan broj zainteresovanih.

Callaway je na svom sajtu objavio i da će tako dorađen automobil biti u stanju da razvije maksimalnu brzinu preko 322 km/h (200 milja na sata), ali nisu objavili detalje o pogonskoj jedinici. Podsjećamo, standardnu verziju modela Corvette C7 Stingray pokreće 6.2 litarski V8 motor sa direktnim ubrizgavanjem, snagom od 457 ks i 610 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Ako prime dovoljan broj narudžbina za AeroWagon verziju, u firmi Callaway očekuju da će prve automobile isporučiti kupcima krajem 2013. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana