"Želim samo da spavam" Na US openu odigran najduži meč

D.D.
"Želim samo da spavam" Na US openu odigran najduži meč

NjUJORK – Gledaoci na US openu prisustvovali su teniskoj istoriji. Kada su se odlučili da gledaju duel Britanca Dena Evansa i Rusa Karema Hačanova vjerovatno ni najveći  optimisti nisu mogli očekivati da će prisustvovati duelu  koji će ući u anale.

Naime Evans i Hačanov odigrali su najduži meč US opena ikada - maratonska borba završena je poslije pet sati i 35 minuta, a slavio je momak sa Ostrva rezultatom 6:7 (6), 7:6 (2), 7:6 (4), 4:6, 6:4.

-Bio je to paklen meč, ali sada samo želim da odem na spavanje... Osjećam malo i glavobolju. Nisam igrao mnogo mečeva ove godine, a kod 4:0 mislio sam da je gotovo, da ispadam... Da budem iskren, malo mi je bilo žao sebe. Zato sam se pokrenuo i nisam želio da još jedan grend slem napustim bez prave borbe", dodao je Evans.

Prethodni rekord je srušen nakon 32 godine - Stefan Edberg je u polufinalu 1992. savladao Majkla Čenga nakon pet sati i 26 minuta (6:7, 7:5, 7:6, 5:7, 6:4).

-Čini se da ga hvataju grčevi dok ide prema navijačima, ali još ima dovoljno energije da potpiše nekoliko autograma. Bio je to od najčudesnijih teniskih mečeva kojima smo ikada svjedočili, napisali su izvještači BBC-a iz Njujorka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana