Teu Kovačević ugostio gradonačelnik Zoran Adžić

Milan Vujić
Teu Kovačević ugostio gradonačelnik Zoran Adžić

GRADIŠKA - Gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić organizovao je danas prijem za mladu teniserku Teu Kovačević, koja je ostvarila najveći uspjeh u karijeri osvojivši Evropsko prvenstvo u Mostu u Češkoj Republici za teniserke do 14 godina i ovom prilikom uručio joj poklon bon u iznosu od 5.000 KM.


Gradonačelnik Adžić je istakao da je obaveza grada i lokalne uprave da podrži Teu, jer je ona ne samo biser gradiškog sporta nego Republike Srpske i regiona.

-Tein uspjeh, kao i njene cijele porodice koja je angažovana prilikom treninga i takmičenja, posebno oca Marka, je impresivan. Vjerujemo da je ovo samo početak njene blistave karijere. Grad će podržati razvojni put Tee jer je to ulaganje, ne samo u njen sportski razvoj, nego ulaganje u promociju Gradiške i Republike Srpske - istakao je Adžić koji je apelovao na društveno odgovorne kompanije da se uključe i stanu u podršku bisera sporta kao što je Tea Kovačević.

Tea se nakon prijema zahvalila svima koji su je bodrili svo ovo vrijeme, a posebno svojim sugrađanima, te podsjetila da joj je ova pobjeda važna jer je pobjedila svoju rivalku i prvog nositelja turnira.

-Želim svima da se zahvalim gradonačelniku Gradiške i svim mojim sponzorima za svu podršku tokom cijele svoje karijere. Iskreno, osjećaj je nevjerovatan, jer sam jedina iz BiH koja je uspjela da osvoji Evropki šampionat do 14 godina uz Damira Džumhura. Ove sedmice dala sam sve od sebe i nadam se da će mi Bog pomoći za dalje i veće uspjehe - istakla je Tea.

Njen otac i trener Marko Kovačević rekao je da su sa ponosom predstavljali svoj grad i istakao da se ovim rezultatom treba da diči cijela Republiika Srpska, a da će se Tea i on truditi da svake godine u Gradišku i Republiku Srpsku donose ovakve trofeje.

On je istakao da mu je želja da Tea za četiri godine učestvuje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu.

O teniskom čudu iz Gradiške se uveliko priča posljednjih četiri godine. Već sa devet godina je počela da osvajala najznačajnije turnire na svijetu (Little Mo, Paris Bowl, Akademije Rafaela Nadala, Boris Beker, Kim Klajsters, Muratoglu  Tennis Academy...)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana