Poznato kada Novak kreće u pohod na osminu finala

GS
Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković igraće protiv Australijanca Alekseja Popirina u noći između petka i subote od 1 čas iza ponoći.

Tako je i treći meč najvećeg tenisera svih vremena postavljen u termin koji ne odgovara navijačima u Srbiji, koji ga praktično neće ni vidjeti na terenu tokom čitave prve nedjelje US Opena, s obzirom na to da su i prethodna dva meča bila igrana usred noći ili do rane zore.

Novak Đoković zaigrao je između tri i četiri časa i u prvom kolu protiv Moldavca Radua Albota (od 3.45) i u drugom kolu prošle noći protiv Lasla Đerea (3.00). U to vrijeme biće na terenu i u prvim satima vikenda prema vremenu u Srbiji, dok će prema njujorškom vremenu njegov meč početi u 19 časova.

Bitnije od toga da li se navijači muče sa nesanicom ili prosto, ne gledaju, je to da Novak pobjeđuje i da na startu turnira pruža sigurne partije. U prvom kolu je trijumfovao u tri seta, a u drugom u dva, s tim da mu je Đere predao meč poslije dva odigrana seta.

Sa druge strane, i Popirin (28. nosilac) prošao je sličan put, jer je u prvom kolu eliminisao Korejca Son-Vua Kvona 3:0, a u drugom Španca Pedra Martineza, takođe u tri seta (6:2, 6:4, 6:0).

Đoković i Popirin igrali su tri puta do sada i u sva tri meča je Srbin pobijedio, a interesantno je to da su ove godine igrali na dva od tri grend slema. I na Australijan openu i na Vimbldonu Novak je pobijedio u četiri seta 28-godišnjeg izazivača iz Australije, piše Mondo.

Pobjednik duela Đoković - Popirin igraće u 4. kolu protiv pobjednika američkog duela Ben Šelton - Fransis Tijafo.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana