Trkom u Abu Dabiju završen ovogodišnji šampionat F1: Ferstapen slavio, Fetel otišao u penziju

Tanjug
Trkom u Abu Dabiju završen ovogodišnji šampionat F1: Ferstapen slavio, Fetel otišao u penziju

ABU DABI - Vozač Red Bula, Holanđanin Maks Ferstapen pobijedio je danas na Velikoj nagradi Abu Dabija, kojom je završen ovogodišnji šampionat Formule 1.

Ferstapen, koji je još ranije obezbijedio novu titulu u F1, trijumfom u Abu Dabiju stigao je do 35. pobjede u karijeri, a 15. ove sezone.

Drugo mjesto osvojio je vozač Ferarija Šarl Lekler, koji je za pobjednikom kasnio nešto manje od devet sekundi. On je osvajanjem drugog mjesta u Abu Dabiju na kraju završio i kao drugi u generalnom plasmanu vozača.

Treća pozicija na “Jas Marini” pripala je drugom vozaču Red Bula Meksikancu Serhiju Perezu, koji je na kraju osvojio treće mjesto u generalnom plasmanu vozača.

Bodove u Abu Dabiju osvojili su još Karlos Sainc (Ferari), Džord Rasel (Mercedes), Lando Noris (Meklaren), Esteban Okon (Alpina), Lens Strol (Aston Martin), Danijel Rikardo (Meklaren) i vozač Aston Martina Sebastijan Fetel, koji je još ranije najavio da će mu ovo biti posljednja trka u karijeri.

Ferstapen je sezonu završio na prvom mjestu sa 454 boda. Drugi je Lekler sa 308, dok je Perez treći sa 305.

Ferstapen je izjavio da je pobjeda na posljednjoj trci sezone na Velikoj nagradi Abu Dabija dobra motivacija za narednu godinu u šampionatu F1.

-Nevjerovatno je opet pobijediti ovdje. Bilo je zadovoljstvo raditi sa timom i postići nešto ovako. Znam da će biti teško ponoviti, ali to je dobra motivacija da pokušamo da budemo ponovo dobri sljedeće godine - rekao je Ferstapen poslije trke, prenosi BBC.

Fetel je izjavio je da će mu nedostajata Formula 1, pošto je u Abu Dabiju odvezao poslednju trku u karijeri.

Fetel, koji je vozio za ekipu Aston Martin, osvojio je danas 10. mjesto u Abu Dabiju.

-Ima važnijih stvari od vožnje u krug. Ali to volimo. Naravno da će mi nedostajati. Bilo mi je zadovoljstvo -rekao je Fetel.

On je ovu sezonu završio na 12. mjestu u generalnom plasmanu vozača sa 37 bodova.

-Posljednje dvije godine su možda bile razočaravajuće sa sportske strane, ali bile su važne za moj život - naveo je Fetel.

Fetel (35) je u karijeri vozio za Zauber, Toro Roso, Red Bul, Ferari i Aston Martin.

On je osvojio četiri titule u F1 (2010, 2011, 2012. i 2013. godine).

Ukupno je zabeležio 53 pobjede i 122 plasmana na podijum.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana