Đoković eliminisan u četvrtfinalu Dubaija: Nadigrao ga 123. igrač svijeta

blic
Foto: the today show

Poraz koji niko nije očekivao! Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je danas doživio poraz od češkog tenisera Jiržija Veselog poslije dva seta (6:4, 7:6) i tako ostavio cijelu Srbiju u nevjerici.


Jeste očekivali? Protiv 123. tenisera svijeta? Naravno da niste. Logično je da niste. Iako su do sada odigrali samo jedan međusobni meč, i iako je i tada Veseli pobijedio, jednostavno nikome ni na kraj pameti nije bilo da će ovog četvrtka popodne dočekati vijesti – Novak je eliminisan!

Za njega je takmičenje u Dubaiju završeno, a publika ga je do posljednjeg trenutka bodrila. Željeli su pobjedu, željeli su veliki preokret, ali su od svega dobili gorke suze. Novak je imao ispred sebe motivisanog momka koji je znao da, ako odigra tenis života, može bar na kratko dotaći zvijezde.

Tako smo dobili senzaciju godine i eliminaciju najboljeg na svijetu.

Početak je bio nevjerovatan. Maltene senzacionalan. Odmah je pokazao Novaku da je i te kako motivisan, da je "u ovom meču" od samog starta. Uslijedio je brejk i pomalo šok za sve na tribinama, ali i onih kraj malih ekrana. Suština je bila ta, da je 123. na svijetu bio pun samopouzdanja zbog svoje statistike - odigrao je jedan čem protiv Novaka, pobijedio ga, i nije želio da to ispusti.

Ipak, vratio se Novak, uspeo da preokrene rezultat i niko nije ni slutio šta će se dalje dešavati. Imao je servis na svojoj strani, ali kao da se nešto desilo pa Đoković nije bio onaj "stari". Poslije samo dva gema ponovo je brejk uzeo Veseli i onda rutinski dovršio prvi set u svoju korist.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana