Poslije zimske pauze nastavlja se Premijer liga za rukometaše: Borac cilja vrh, Leotar Evropu

Dušan Repija
Poslije zimske pauze nastavlja se Premijer liga za rukometaše: Borac cilja vrh, Leotar Evropu

BANjALUKA - Premijerni meč u nastavku šampionata rukometaši Borca igraju u Gradačcu (subota, 20), a trener Mirko Mikić kaže da je ekipa spremna za sva iskušenja.

Banjalučani su prvi dio završili bez poraza sa 14 trijumfa i dva remija i imaju osam bodova više u odnosu na Slobodu i Vogošću. Iza njih je dobar pripremni period, a za Mikića je najvažnije da su svi rukometaši zdravi. Dobar dio priprema propustio je Luka Knežević, ali je i on u generalki protiv Slobode pokazao da su problemi iza njega.

-  Sa nestrpljenjem iščekujemo gostovanje u Gradačcu i nadamo se dobrom izdanju. Ovu sedmicu smo odradili u punom sastavu ne računajući teže povrijeđenog Amara Gračića i pokušali smo da što detaljnije pripremimo utakmicu. Radujemo se svim budućim izazovima koji su pred nama - rekao je Mikić.

Srpski derbi u Osječanima kod Doboja igraju Sloga i Leotar. Dobojlije su tek u finišu jeseni pobjegli iz opasne zone pa se sada nadaju boljem učinku.

- Igramo sa veoma kvalitetnom ekipom Leotara koja je odigrala dobro prvi dio sezone. Imamo manjih kadrovskih problema zbog povreda Radomira Stojanovića, Dušana Miličevića i Vladimira Stankovića, ali vjerujemo da uz maksimalno angažovanje možemo zabilježiti pobjedu - rekao je trener Sloge Dejan Vasilić.

Leotar je najprijatnije iznenađenje, dugo vremena je bio na drugom mjestu, a malo je posustao u finišu jeseni. Trener Darko Tavrić ranije je naglasio da ga ne zanima ništa ispod petog mjesta na tabeli. Trebinjci su već odigrali dva takmičarska meča u pretkolima Kupa BiH, dobili su Maglaj, ali su stali u Visokom.

- Igra na tim utakmicama daje nam za pravo da se nadamo pobedi u Doboju i ništa nas drugo ne zanima. Cilj je isti, nije se promenio, želimo da se borimo za mesta koja vode u Evropu do samog kraja. Kvalitet imamo i uradićemo sve što je do nas da po prvi put dovedemo Evropu u Trebinje - rekao je Tavrić.

U 16. kolu Premijer lige BiH za rukometaše sastaju se, subota: Konjuh - Vogošća (19), Maglaj - Bosna (V) (19), Sloga (D) - Leotar (19.30), Gradačac - Borac (20), Gračanica - Izviđač (20). U petak naveče igrali su Krivaja - Bosna (S). Slobodna je Iskra. Plasman: Borac 26, Sloboda 18, Vogošća 18, Izviđač 17, Leotar 17, Krivaja 14...

Kreću i dame

Ovog vikenda nastavlja se i Premijer liga BiH za rukometašice, a aktuelni šampion ŽRK Borac gostuje Izviđaču. Banjalučanke imaju bod manje od Gruda, ali vjeruju da mogu odbraniti krunu. Parovi 12. kola, subota: Izviđač - Borac (17), Krivaja - Zrinjski, (18.30), Hadžići - Grude (18.30). Nedjelja: Ilidža - Leotar (17.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana