Miljan Govedarica posljednja akvizicija Trebinjaca: Pojačanja garant za bolji Leotar

Dušan Repija
Miljan Govedarica posljednja akvizicija Trebinjaca: Pojačanja garant za bolji Leotar

TREBINjE - Dolaskom golmana Dušana Puletića, te provjerenih premijerligaških igrača Nikole Dujakovića, Miloša Stanojevića i Miljana Govedarice rukovodstvo Leotara poslalo je jasnu poruku konkurentima u borbi za opstanak šta im je cilj.

Pretposljednja pozicija na tabeli, najmanje datih golova u prvom dijelu, kao i loša realizacija u pripremnim utakmicama bili su jasan signal za upravu kluba sa “Polica” da pojača ofanzivne linije tima. Trebinjci ni po koju cijenu ne žele da plešu jedno ljeto u eliti, a Govedarica, posljednji u nizu koji je stavio potpis. vjeruje da će sve leći na svoje mjesto i da će ispuniti ono što su zacrtali.

- Došao sam prije nekoliko dana i odlično sam prihvaćen. Nadam se da ćemo se što prije uigrati i da neće biti problema da ispunimo ono šta želimo. Evidentno je da su stigli igrači koji mogu podići nivo igre, pa vjerujem da će i rezultati biti u skladu sa tim. Imamo još 14 utakmica do kraja, a na dnu je prilično tijesno. Četiri ekipe su u nekoliko bodova, a mjesta u ligi ima za samo dvije. Pojačali su se i ostali, svi imaju svoju računicu, pa ćemo vidjeti ko će “preživjeti”. Uvjeren sam da Leotar hoće - rekao je Govedarica za “Glas Srpske.

U prvom proljećnom kolu na “Police” stiže Sarajevo.

- Normalno je da su oni favoriti, ali se sigurno nećemo predati bez borbe. Prije nekoliko dana moji saigrači su remizirali sa Zrinjskim koji je najbolja ekipa u ligi, pa nam i to daje nadu da se možemo nositi sa svima - naglasio je Govedarica.

Momak koji se najbolje snalazi na poziciji ofanzivnog veznog minulu polusezonu proveo je u ukrajinskom Krivbasu u kome je dobro počeo, ali se sve promijenilo.

- Došao je novi trener koji mi je rekao da ne računa na mene, pa sam morao da potražim novi klub. Bez obzira na to, ovaj period će mi ostati u lijepom sjećanju jer je to moje prvo iskustvo u inostranstvu ne računajući boravak u Donjem Sremu - naglasio je Govedarica.

Bivši mladi reprezentativac BiH u najboljim je igračkim godinama (27), ali su povrede dosta ispresijecale njegovu karijeru.

- Bilo je mnogo pehova koji su me sigurno spriječili da uradim više. Povrede su kao po pravilu dolazile kada uhvatim ritam. Sada sam zdrav iako nisam 100 odsto fizički spreman, ali to ću brzo nadoknaditi. Nadam se dobroj polusezoni u kojoj ćemo profitirati i Leotar i ja - zaključio je Govedarica.

Zrinjski bez premca

Za razliku od gužve na dnu tabele u vrhu je situacija prilično jasna. Zrinjski ima 12 bodova više od Tuzla sitija i 18 od aktuelnog šampiona Borca.

- Mislim da je moj bivši klub trenutno bez premca. Imaju veliku zalihu, iskusna su ekipa i ne vidim da ih neko može ugroziti. Tuzla se pojačala, Borac je takođe dobar, ali je moje mišljanje da je Zrinjski trenutno najbolji - naglasio je Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana