Memorijal "Limun Papić": Spartak osvojio trofej

Dejan Kondić
Foto: G.S.

BANjALUKA - Odbojkaši Spartaka pobjednici su šestog međunarodnog memorijalnog turnira „Limun Papić“.

Subotičani su u „Boriku“ slavili protiv sva tri rivala, Partizana, Kaknja 78 i Borca. Drugo mjesto zauzeo je prošlogodišnji pobjednik Kakanj 78, treći je bio beogradski Partizan, a četvrti domaćin turnira Borac. 

Najbolji igrač turnira je kapiten pobjedničke ekipe Nemanja Jungić, a iz Spartaka su i najbolji libero, te najbolji tehničar: Kristijan Šebek i Ognjen Šuvački. Najbolji korektor i najbolji primač su iz redova drugoplasiranog tima Kakanj 78: Hasan Hadžić i Emir Makaš. Kapiten Partizana Nemanja Čubrilo je najbolji srednji bloker šestog memorijala „Limun Papić“.

- Veliko je zadovoljstvo učestvovati na jednom ovakvom turniru, a još veća čast je slaviti. Meni lično, takođe, mnogo znači što sam izabran za najboljeg igrača ovde u Banjaluci. Hvala domaćinu na pozivu, sjajnom gostoprimstvu i nadam se da se ponovo vidimo dogodine. Okrećemo se sada obavezama u šampionatu Srbije, gde takođe imamo velike ambicije - rekao je Nemanja Jungić.

Prvi čovjek Banjalučana Aleksandar Dakić istakao je da je ponosan što je još jedan „Limunov mrmorijal“ pobrao sve simpatije gostujućih ekipa, ali i dodao da zbog izostanka podrške nadležnih institucija naredne godine možda bude izmijenjen format turnira.

- Ostali smo bez bilo kakve podrške i samo mi znamo koliko je teško organizovati jedan ovakav turnir, koji je sigurno jedan od najjačih u regionu. Eto vidjeli ste, Spartak je slavio, jedna odlična ekipa, Partizan nam je došao bez dva ili tri igrača, dakle skoro u najjačem sastavu, dalje, Kaknja je ponovo pokazao kvalitet. Mi smo isto dali neki svoj maksimum, pogotovo protiv Kaknja. Spremni ćemo dočekati takmičenje u Premijer ligi - poručio je Dakić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana