Košarkaši BiH ipak putuju u Litvaniju na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

GS
Košarkaši BiH ipak putuju u Litvaniju na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo

SARAJEVO - Košarkaška reprezentacija BiH ipak putuje u Litvaniju nakon što je iz te zemlje, ali iz FIBA stigao garant o bezbjednosti svih aktera utakmice.

Nakon poraza od Litvanije u prvoj utakmici, postojala je ozbiljna vjerovatnoća da košarkaši BiH neće putovati u Litvaniju zbog nemira koji se dešavaju u Ukrajini.

Kako je i Litvanija proglasila vanredno stanje u zemlji, iz Košarkaškog saveza (KS) BiH su procijenili da odlazak u ovu zemlju ne bi bio siguran. No, nakon što je FIBA odbila zahtjev za odgodu utakmice, košarkaši će ipak otputovati na utakmicu četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

-Dobili smo sigurnosne garancije od Košarkaškog saveza Litvanije i FIBA čija su službena lica već u Viljnusu. A od Ministarstva inostranih poslova BiH smo dobili preporuku da možemo otputovati i osjećati se sigurno - istakao je za portal Kliks portparol KS BiH Hajrudin Prolić.

Trenutno je najveći problem način na koji će reprezentativci BiH otputovati u Litvaniju.

-.Trenutno tražimo način i čarter let kako bi eventualno stigli na utakmicu. Još uvijek ne znamo da li ćemo uopšte dobiti priliku da otputujemo. Još uvijek ne znamo u kojem igračkom kadru bismo mogli nastupiti u Viljnusu,  jer se dio naših košarkaša već vratio u svoje klubove. U svakom slučaju, bez sumnje ko god bude tu na okupu, ostaviće srce na terenu u Litvaniji. Bitno je naglasiti da je u ovom trenutku najvažnije da izbjegnemo teške sankcije koje bi košarka BiH pretrpjela u slučaju nepojavljivanja na utakmici u Litvaniji. Zbog toga činimo sve da bismo u jako tijesnom vremenskom periodu organizovali put u Litvaniju - obrazložio je Prolić.

Juče je generalni sekretar KS BiH Amer Čolan poručio da su KS BiH procijenili da situacija nije idealna za odlazak u rizično područje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana