Kompanija Mozzart podržala mladu banjalučku šahistkinju na Evropskom prvenstvu

Mozzart
Kompanija Mozzart podržala mladu banjalučku šahistkinju na Evropskom prvenstvu

Mlada banjalučka šahistkinja Marija Vukoje ima samo 12 godina, a iza nje su već brojni uspjesi. Dvostruka je prvakinja Republike Srpske, prvakinja BiH, a osvojila je drugo mjesto na Seniorskom prvenstvu Republike Srpske, kao i na državnom prvenstvu. Titule republičke i državne prvakinje kvalifikovale su je za Evropsko prvenstvo za mlade u šahu u Pragu, gdje je nedavno ostvarila zavidne rezultate. Podršku na evropskom takmičenju pružila joj je kompanija Mozzart.

„Mozzart je društveno odgovorna kompanija koja je poznata po ulaganju u sport i u kojoj podržavaju kvalitetan rad i trud sportista. Hvala im što su prepoznali i moj rad i rezultate i što su mi pružili podršku”, poručuje Marija.

Marija trenutno ima 12, a šah je počela da trenira sa devet godina. Još kao mala, igrala je šah sa tatom i tako zavoljela ovaj sport i poželjela da počne da trenira. Ubrzo je postala član Šahovskog kluba „Gambit” Banja Luka i počela da niže uspjehe….

Postala je prvakinja Republike Srpske za djevojčice do 10 godina i osvojila 2. mjesto na prvenstvu BIH u istoj kategoriji. Potom se okitila titulama republičke i državne prvakinje za djevojčice do 12 godina, a u decembru prošle godine osvojila je 2. mjesto na Seniorskom prvenstvu Republike Srpske za žene.

 

Najvišim odličjima na nivou Republike Srpske i BiH stekla je pravo učešća na Evropskom prvenstvu za mlade u šahu u Češkoj. Sa ovog takmičenja vratila se sa četiri boda od mogućih devet, upisavši dvije pobjede, četiri remija i tri poraza, čime se plasirala u sredinu tabele od oko 100 takmičara u njenoj kategoriji. 

Marija poručuje da je ovaj nastup za nju jedno veliko iskustvo jer je po prvi put igrala na Evropskom prvenstvu i to standardni sistem šaha- 90 minuta po igraču koji se nažalost skoro i ne igra u BIH.

U narednom periodu će nastaviti da se bavi šahom uz želju da ponovo učestvuje na međunarodnim takmičenjima, a kompanija Mozzart će nastaviti da podržava mlade talente.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana