Kirjos podržao Đokovića: Želim da osvoji Australijan open i da nosim majicu na kojoj piše „idemo“

Agencije
Kirjos podržao Đokovića: Želim da osvoji Australijan open i da nosim majicu na kojoj piše „idemo“

MELBURN - Australijanac Nik Kirjos ne prestaje da iznanađuje - nakon što je od početka haosa u Melburnu stao na stranu Novaka Đokovića, kontroverzni teniser nastavio je u istom ritmu.

Nakon što je potvrdio da mu je Nole lično pisao i zahvalio mu se što ga je podržao, Kirjos je poručio da ima samo jednu želju - da Novak osvoji Australijan open, a on će to proslaviti noseći Srbinovu majicu „Idemo“.

- Želim da osvoji Australijan open i da potom šetam sa majicom na kojoj piše „idemo“ i sa maskom Novak Đoković. Bilo bi sjajno - rekao je Kirjos.

Kirjos je godinama bio najglasniji kritičar Đokovića, ali ga od početka drame u Australiji najviše podržava.

-Taj ministar Aleks Houk kaže da je Novak Đoković prijetnja našim granicama, ja kažem da nije. Tretiramo ga kao da je oružje za masovno uništenje. Došao je da igra tenis, razumijem to da ga napadaju zato što nije vakcinisan, ali ima dokumentaciju koja mu dozvoljava da igra - poručio je Kirjos u jednom podkastu.

Dodao je da su sa sada sav bijes usmjerili na Đokovića kako bi ga izbacili iz zemlje.

-Ništa nije uradio, samo hoće da igra tenis. Važno je da igra ovde i važno je za sport! - dodao je Kirjos.

Australijanac neće učestvovati na turniru pošto je pozitivan na virus korona.

-Novak mi se javio preko Instagrama i zahvalio mi se što sam se zauzeo od njega, nije očekivao to od mene, očigledno je da pod velikim pritiskom, cijeli svijet je protiv njega. Mislim da mu je potrebna ljudska podrška... -kazao je Nik Kirjos

Dodao je da ga „samo tretiramo kao Novaka Đokovića, a ne kao ljudsko biće“. -Zamislite kako se on sada osjeća. Vjerovatno sada malo želi i podrške od nas drugih igrača. E, pa od mene je ima. Sport je nešto što bi trebalo da nas spaja. Bez obzira koje si rase, na kraju svi jedni drugima pružamo ruke.Prošlo je mnogo vremena otkako smo bili ovako podijeljeni- zaključio je Kirjos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana