Janjić slaže mozaik

Darko Pašagić
Janjić slaže mozaik

Banjaluka - Kada se sve sabere i oduzme mogu biti zadovoljan urađenim u ovih prvih desetak dana priprema, pogotovo onim što smo napravili u Etno-selu Stanišići.

Izjavio je ovo šef stručnog štaba premijerligaša Borca Aleksandar Janjić po povratku ekipe iz Bijeljine, gdje su Banjalučani proveli šest dana na pripremama.

- Najvažnije je da su svi igrači u Etno-selu Stanišići na treninzima pružali maksimum i pokazali koliko im je stalo da u nastavku sezone obezbedimo opstanak - istakao je Janjić.

On je naglasio da su se prvih nekoliko dana igrači skupljali i da polako, ali sigurno ekipa dobija svoje konture.

- Poznato je da smo doveli veliki broj pojačanja i da praktično još uvijek nismo u vezi s tim pitanjem rekli sve. Zato stručni štab i nije imao priliku da sagleda stvarne mogućnosti svakog pojedinca, ali za to imamo dosta vremena - nastavio je Janjić.

Ekipa će 4. februara otputovati na drugi dio priprema u Medulin, gdje će se odigrati i šest kontrolnih utakmica.

- Do tada nam je prvi zadatak da kompletiramo tim, a planirao sam da na put povedem 22 igrača i tri golmana. Putnici za Hrvatsku biće oni sa kojima ćemo u proljećnim bitkama  uraditi sve da Borac i naredne sezone ostane među premijerligašima - rekao je Janjić.

Prvi dio priprema protekao je u savršenom redu, a ono što je možda i najvažnije ekipu su zaobišle i povrede i viroze.

- Sem Uglješe Radinovića i Armanda Mancea, koji su zbog lakših povreda radili smanjim intenzitetom, odnosno propustili dan ili dva treninga sve je bilo u najboljem redu. Radinović je već nekoliko dana fit, a i Mance je počeo sa normalnim radom - dodao je Janjić.

Za sada su redove Banjalučana pojačala devetorica igrača: Boris Raspudić, Darko Maletić, Armando Mance, Nikola Vukliš, Vladan Milosavljev, Vladimir Đilas, Miloš Dujković, Dejan Popović i Filip Ristovski.

- Očekivali smo da naš član postane i igrač Radnika iz Surdulice Miloš Krstić, ali je on otišao u Borac, ali onaj iz Čačka. Igrač Rada Marko Bašanović je bio nekoliko dana na probi, ali smo odlučili da ga ne angažujemo, dok Ognjen Škorić i dalje trenira sa ekipom i o njegovoj sudbini odlučićemo za dan, dva - istakao je sportski direktor Banjalučana Branimir Tulić.

Prljević

Na meti Banjalučana je štoper Rada Marko Prljević, a da li će ovaj 28-godišnjak pojačati Borac znaće se u narednim danima.

- Ono što je jasno da nam nedostaje još jedan štoper, a ne bi bilo loše da se pojačamo i na poziciji lijevog beka. To moramo riješiti do polaska na pripreme u Medulin - naglasio je Tulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana