Dujaković i Pejić najavljuju nove medalje

G.S.
Dujaković i Pejić najavljuju nove medalje

BANjALUKA - Dvojica najboljih banjalučkih karatista Pavle Dujaković i Luka Pejić koji nastupaju za Energiju privode kraju odličnu godinu i najavljuju pohode na nove medalje u 2023. godini. Dujaković je osvojio srebra na Svjetskom i Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u kategoriji do 60 kilograma.

- Ostalo mi je još pola godine da nastupam za mlađe seniore, a onda ću se u potpunosti posvetiti seniorima. I dalje ću težiti da ponovim rezultate u seniorskoj konkurenciji što bi stvarno bio odličan rezultat za mene i za klub - rekao je Dujaković.

Pejić je još junior i bronzom sa Svjetskog prvenstva odnosno srebrom sa Evropskog prvenstva najavio je da ide stopama malo starijeg klupskog kolege.

- Medalje me raduju kao i to da je neko prepoznao naš trud i zalaganje odnosno rezultate koje postižemo. Čeka me Svjetski kup u Veneciji zatim Evropsko prvenstvo na Kipru gdje se nadam da ću osvojiti šampionsku titulu - kazao je Pejić.

Njih dvojica su dobila godišnju stipendiju od generalnog sponzora kluba Grave osiguranja, čiji je direktor Veselin Petković, od po 400 maraka mjesečno kao i po 1.000 maraka nagrade za dosadašnje rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana