Đoković: Bilo je mnogo emocija, sada sam spreman za tenis

Srna
Foto: Tanjug

DUBAI - Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, razgovarao je sa novinarima pred početak turnira u Dubaiju, prvom na kojem učestvuje u 2022. godini.

Đoković sezonu započinje u Dubaiju, a u ponedjeljak će odigrati prvi zvaničan meč u 2022. godini, protiv Lorenca Musetija.

- Nije bilo teško uzeti reket u ruke i nastaviti sa treningom. Spreman sam koliko mogu biti i uzbuđen što ponovo igram - rekao je Đoković na konferenciji za medije.

Novak u Dubaiju juri šestu titulu, a novinarima je otkrio da se vratio treninzima deset dana nakon deportacije iz Australije.

- Pružio sam svoj maksimum da se postavim u dobru poziciju - i mentalno i teniski. Bilo je mnogo emocija nakon povratka iz Australije. Bilo je čudno... Bio sam razočaran i tužan zbog svega kako se završilo i zbog načina na koji sam napustio Australiju - rekao je Novak.

Novinare je zanimalo da li je Đoković spreman da ne učestvuje na najvećim turnirima zbog svojih principa i stavova, a on je ponovio da je potpuno svejstan situacije i da je spreman da plati punu cenu.

- Ne mogu da biram gdje ću igrati. Pitanje je gdje mogu da idem i da igram. Gdje god budem mogao, pokušaću da otputujem i učestvujem - objasnio je prvi reket svijeta.

Drugi igrač na ATP listi, Danil Medvedev, igra na turniru u Meksiku i mogao bi da svrgne Đokovića sa prvog mjesta već ove nedjelje, prenosi RTS.

- To će se dogoditi u nekom trenutku... Ako se dogodi ove nedjelje, biću prvi koji će mu čestitati - rekao je Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana