Brazilac koji se poredio s Mesijem uništio automobil od 600.000 eura i najavio kupovinu novog

Kliks
Foto: tviter

Brazilski fudbaler Paulinjo, koji se svojevremeno upoređivao s Lionelom Mesijem, potpuno je uništio svoj sportski automobil MekLaren vrijedan 600.000 eura dok je uživao u odmoru.

Paulo Henrike Santos, poznatiji kao Paulinjo, udario je u stablo nakon što je izgubio kontrolu nad svojim automobilom na mokroj cesti. Na svu sreću, 27-godišnjak, koji igra za kineskog superligaša Šangai Port, izbjegao je teže povrede.

Također, to što je gotovo potpuno uništio automobil nije ga previše zabrinulo, jer je u izjavi za brazilske medije, zajedno sa svojom suprugom Daiani Naiarom, rekao je da već planira kupiti novi automobil.

"Već gledamo još jedan MekLaren. Imamo fotografije i video zapise jednog koji nam se sviđa", rekao je Paulinjo.

Njegova supruga je dodala: "Stvarno mu se sviđa taj automobil i sanja o njegovoj kupovini. Ovaj koji je uništio može se popraviti, ali bi morali uvoziti dijelove i popravak bi koštao puno novca. To bi također zahtijevalo vrijeme i energiju, a Paulinjo se mora koncentrisati na svoj fudbal i na to da bude uzoran profesionalac."

Fudbaler, koji se pridružio Šanghai Portu u julu prošle godine, demantovao je tvrdnje svjedoka da je prebrzo vozio kada je izletio s ceste, i rekao da je mokra cesta bila problem kada je pokušao ubrzati i proći pored sporijeg vozila.

Paulinjo je dospio na naslovnice u Španiji usporedivši se s Lionelom Mesijem kada je potpisao za Kordobu 2013. godine. Mediji su se prisjetili da je tokom službenog predstavljanja tvrdio da je njegov stil "malo sličan Mesijevom, iako ne baš isti zbog njegovog tempa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana