Atletiko protiv Mančester junajteda, Benfika dočekuje Ajaks

GS
Foto: Ilustracija

Večerašnjim utakmicama biće kompletirani prvi mečevi osmine finala Lige šampiona. Derbi se igra u Madridu, gdje Atletiko dočekuje Mančester junajted, dok u drugom susretu Benfika na svom stadionu igra protiv Ajaksa.

Španski prvak ove sezone doživio je nekoliko iznenađujućih poraza na domaćem terenu, koji je po nepisanom pravilu bio gotovo neosvojiva tvrđava proteklih godina, tako da će utakmica sa Mančesterom biti prilika za iskupljenje.

S druge strane, ekipa sa Old traforda odavno je ispala iz borbe za titulu u Premijer ligi i najelitnije evropsko takmičenje im je jedina prilika da se domognu nekog trofeja u finišu sezone.

- Ispred nas je jedna od najboljih ekipa na svijetu. U zadnjih 14 mečeva nisu odigrali loše i samo su jednom izgubili. Tim je evoluirao od dolaska novog trenera. Suočavamo se sa timom koji je jak u veznom redu i napadu i kolektivno sa veoma dobrim fudbalerima. Prednost nam je to što igramo pred našim navijačima - rekao je Dijego Simeone, trener Atletika.

Ralf Rangnik, trener Mančester junajteda ističe da će njegova ekipa morati psihički jaka da uđe u obje utakmice, pogotovo u gostima.

- Još nisam igrao protiv Dijega Simeonea, ali uvijek sam se divio onome što je postigao za 11 godina sa Atletikom. Mislim da je potpuno promijenio klub u jedan od najcjenjenijih u Evropi i radujem se utakmicama koje ćemo igrati - iskren je strateg Junajteda.

U drugom meču sastaju se dva bivša evropska šampiona Benfika i Ajaks.

Portugalci igraju slabo ove sezone i već su izgubili šanse za titulu u domaćem šampionatu, dok je Ajaks furiozno prošao grupnu fazu, a i u holandskom prvenstvu igraju odlično, tako da ekipa iz Amsterdama u ovaj meč ulazi kao blagi favorit.

- Suočavamo se sa timom koji ima mnogo kvaliteta. Jaki su i u napadu i u odbrani, ne primaju mnogo golova. Analizirali smo ih dobro. Znamo da će biti teška utakmica, ali smo veoma motivisani jer znamo da igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi - naveo je Nelson Verizimo, trener Benfike.

Erik Ten Hag, šef stručnog štaba Ajaksa vidi Benfiku kao jakog protivnika, koji veoma dobro iskorištava greške protivnika.

- Mi ćemo se fokusirati na našu igru i pokušaćemo da zaustavimo možda i njihovo najjače oružje, a to su brzi kontranapadi - jasan je Ten Hag.

Utakmice u Madridu i Lisabonu počinju u 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana