Veliko slavlje Igokee u Dalmaciji

Milan Zubović
Foto: KK Zadar / Zvonko K.

ZADAR - Drugu pobjedu na mini-turneji po Dalmaciji na startu nove sezone ABA lige upisali su košarkaši Igokee.

Nakon pobjede protiv Splita Aleksandrovčani su slavili na teškom gostovanju kod Zadra protiv istoimene ekipe rezultatom 79:76, i to nakon produžetka. 

Ekipa iz Republike Srpske vodila je cijelo vrijeme protiv najprijatnijeg iznenađenja iz prošle sezone, mada se dosta pomučila da dođe do trijumfa čemu je doprinio veliki broj izgubljenih lopti čak 23.

Trojkom Krševana Klarice minut i po prije kraja Zadrani su došli u prvo vođstvo (63:62) da bi u narednom napadu Brajs Džons vratio trojku. Potom je Vladimir Mihailović donio izjednačenje sa linije slobodnih bacanja (65:65). 

U preostalih deset sekundi Džons je pogodio trojku iz nemoguće situacije, ali su je sudije poništile jer je isteklo vrijeme za napad. U dodatnih pet minuta Zadrani su uglavnom vodili da bi Marko Jeremić pogodio bitnu trojku za vođstvo 77:76 čime je najavio pobjedu koju je sa linije slobodnih bacanja potvrdio kapiten Dragan Milosavljević. 

Najabolji kod Igokee bio je Džons sa 20 poena, pratio ga je Terel Karter sa 14, a Milosavljević je ubacio 13.  Naredni meč u ABA Igokea će 5. oktobra ugostiti Budućnost dok će 2. oktobra biti domaćin Nanteru u prvom kolu Lige šampiona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana