Darko Talić, kapitalno pojačanje Borca: Želio sam da budem bliže kući

Milan Zubović
Darko Talić, kapitalno pojačanje Borca: Želio sam da budem bliže kući

BANjALUKA - Uprava Košarkaškog kluba Borac angažovala je kapitalno pojačanje pred novu sezonu u kojoj ga očekuju brojni izazovi na domaćoj i regionalnoj sceni.

Riječ je o Darku Taliću koji će organizovati napade banjalučkog tima iduće sezone.

Sjajni plejmejker iz Banjaluke dugo vremena bio je velika želja uprave i trenera Borca koji su pokušavali da ga dovedu tokom ljeta i u smiraj prelaznog roka konačno uspjeli u tome.

Ipak, u jednom trenutku činilo se da neće doći do saradnje pomenute dvije strane jer je 26-godišnji plej sa zavidnim stažom u Ligi BiH, ABA ligi i FIBA Ligi šampiona potpisao ugovor o saradnji sa švedskim Sodertaljeom.

Samo nekoliko sedmica kasnije došlo je do preokreta i Borac je iskoristio priliku koja mu se ukazala da u ekipu dovede provjerenog domaćeg igrača koji će donijeti dodatni kvalitet ekipi trenera Marka Šćekića.

- Imao sam dogovor sa švedskom ekipom, ali sam saznao da mi je supruga trudna pa nisam želio da budemo razdvojeni u ovom periodu. Čekao sam neki angažman bliže kući, ali pošto više nema mnogo vremena za čekanje jer sezona samo što nije počela. odlučio sam se da budem u Banjaluci i ostanem malo kod kuće - izjavio je Talić za "Glas Srpske".

Prošlu sezonu proveo je isto u Borcu, ali onom iz Čačka. Odigrao je 21 utakmicu u ABA ligi i za desetak minuta na parketu prosječno postizao 3,1 poen uz 1,2 asistencije i jedan skok.

Adaptacije na nove uslove praktično neće ni biti jer poznaje skoro sve igrače.

- Ekipu poznajem odranije. Sa nekim momcima sam zajedno igrao, neki su mi bili sportski rivali na terenu, sa nekim se privatno družim, tako da imam da upoznam samo pojedince sa strane koji su stigli. Vjerujem da ću se brzo uklopiti i opravdati očekivanja trenera i uprave - rekao je Talić.

On definitivno predstavlja kapitalno pojačanje ekipe koja je posljednje dvije sezone bila vicešampion BiH, dok Talić u svojoj kolekciji pehara ima nekoliko šampionskih sa Igokeom.

- Sviđa mi se ova promjena u ABA 2 ligi kao i novi sistem takmičenja jer će svi klubovi imati priliku da igraju pred svojim navijačima, što i jeste bit sporta. Turniri su bili dobri u jednom periodu, ali to je sve već prošlo pa se moralo nešto promijeniti. Sigurno je da će biti bolji jer svi vole igrati pred svojim navijačima. Jedva čekamo da krene takmičenje - dodao je Talić koji je još igrao za Kakanj i Vogošću kao pozajmljeni igrač.

Utakmice

Prvu utakmicu nove sezone ABA 2 lige Borac će odigrati 1. oktobra u gostima kod slovenačke Ilirije. Zatim će i u drugom kolu gostovati i to kod Zlatibora 15. oktobra, dok će se svojim navijačima predstaviti u trećoj rundi protiv Šibenke 31. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana