Zvezda razbila Partizan, het-trik Šerifa (VIDEO)

GS
Foto: Tanjug

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde doslovno su razbili ekipu Partizana u večerašnjem 174. vječitom derbiju, rezultatom 4:0.

Prvu šansu na večerašnjoj utakmici devetog kola Superlige Srbije imala je Crvena zvezda. Silas je u 5. minutu imao priliku, a njegov šut je završio preko gola.

"Crveno-bijeli" su poveli u 24. minutu iz penala. Fudbaler Crvene zvezde Timi Maks Elšnik je u 20. minutu šutirao prema golu Partizana, a lopta je pogodila u ruku Kovača, koji je pao na zemlju, i odbila se u korner. Glavni sudija Novak Simović je prvo pokazao na korner, ali je poslije intervencije iz VAR sobe otišao da pogleda spornu situaciju. Simović je zatim pokazao na penal, a siguran sa 11 metara bio je Endiaje.

Navijač Partizana uletio na teren

Partizan je prvu veliku šansu imao u 32. minutu. Mario Jurčević je pogodio prečku poslije centaršuta Ibrahima Zubairua.

"Crveno-bijeli" su u 38. minutu imali priliku da postignu novi gol. Elšnik je šutirao sa oko 16 metara, a njegov udarac je završio pored gola.

A group of men playing footballDescription automatically generated

Partizan je u narednom napadu imao šansu da stigne do izjednačenja. Bibars Natho je sa oko 16 metara šutirao pored gola gostiju.

Zvezda je do 2:0 stigla pogotkom Silasa u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena.

Šta god da je Stanojević rekao svojim igračima na poluvremenu – nije pomoglo.

Gosti su i u nastavku pokazali da su, u ovom trenutku, za nekoliko klasa bolji tim. Konkretno to pokazavši sa još dva gola protivniku, bez da su dozvolili protivniku da ozbiljnije zaprijeti.

Endiaje je u nastavku postigao još dva gola, za ukupno šest na četiri prvenstvena meča protiv Partizana.

Postao je prvi igrač koji je postigao het-trik na derbiju od Stevana Ostojića koji je to uradio za crveno-bijele na 43. prvenstvenom okršaju srpska dva najveća kluba, koji je odigran u novembru 1968. godine. Dakle, prije skoro 56 godina.

Osim njih dvojice, to su uspjeli još Jovan Jezerkić (na prvom okršaju "vječitih" rivala bio trostruki strijelac za Zvezdu), Marko Valok (za Partizan u devetom duelu klubova) i Milan Galić (takođe za Partizan u 31. derbiju).

Crvena zvezda je stigla do prve pobjede na stadionu u Humskoj poslije osam i po godina. Zvezda je po prvi put u istoriji "vječitih derbija" pobijedila Partizan rezultatom 4:0 na stadionu u Humskoj.

"Crveno-bijeli" se nalaze na prvom mjestu na tabeli Superlige Srbije sa 22 boda, dok je Partizan deveti sa 11.

Crvena zvezda će u narednom kolu na svom terenu dočekati Železničar, dok će Partizan gostovati ekipi Mladosti u Lučanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana