Srbija raspoloženo i složno kreće u Katar, spreman i Mitrović

GS
Srbija raspoloženo i složno kreće u Katar, spreman i Mitrović

DOHA - Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je selekciju Bahreina 5:1 (1:1) u poslednjoj provjeri pred početak Mundijala u Kataru i danas u 14 časova po srednjeevropskom vremenu putuje iz Bahreina u Katar gdje će igrati na Svjetskom prvenstvu.

Srbija se nalazi u Grupi G, a odmjeriće snage sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prvu utakmicu reprezentacija Srbije igra na stadionu Lusail 24. novembra protiv selekcije Brazila. Meč je na programu u 20 časova.

Nakon utakmice protiv Bahreina selektor reprezentacije Dragan Stojković Piksi istakao je važnost zdrave atmosfere u timu, ali i to da nije bilo povreda u poslednjoj proveri pred Mundijal u Kataru, prenosi RTS.

Napadač “orlova” Aleksandar Mitrović izjavio je da je spreman za Mundijal i pored povrede, zbog koje nije igrao meč sa Bahreinom.

-Spreman sam. Da nisam spreman, ne bih bio pozvan. Oporavak je pri kraju, još dan-dva možda. Od ponedeljka se vraćam, sve će biti u redu - rekao je Mitrović.

Poslije utakmice prikazanom igrom bio je zadovoljan i defanzivac Strahinja Pavlović.

-Bila je lepa atmosfera. Naši protivnici su bili motivisani i pružili su dobar otpor. Ove prijateljske utakmice mogu da budu čudne. Oni su krenuli svim snagama, pa su se ispraznili. U drugom poluvremenu su bili slabiji i mi smo onda lako priveli meč kraju. Bila je ovo lepa priprema za prvu utakmicu protiv Brazila. Spremni smo za početak Svetskog prvenstva -rekao je Pavlović.

Dušan Tadić je postigao dva gola, a upisao je i jednu asistenciju u meču generalne probe protiv Bahreina, a nakon meča je rekao da nije bitno ko daje golove i ko asistira prilikom pogotka.

-Najbitnije je da se u ovoj utakmici niko nije povredio, da smo pobedili i idemo dalje - zaključio je kapiten selekcije Srbije.

“Orlovi” su imali priliku da osjete u kakvim će se vremenskim uslovima igrati planetarni šampionat.

Srbiju su pre početka Mundijala pojedine kladionice svrstale na 16. mjestu za osvajanje Svetkog kupa u fudbalu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana