Srbija u spektakularnom meču ispustila veliko vođstvo i samo remizirala s Kamerunom

Darko Pašagić
Foto: Tanjug/AP

DOHA- Fudbaleri Srbije u drugom kolu grupe B igrali su sa reprezentacijom Kameruna neriješeno, 3:3. U veoma zanimljivoj utakmici "orlovi" su iz rezultatskog minusa stigli do prednosti do 3:1, ali im ni to nije bilo dovoljno da ostvare prvi trijumf u Kataru.

Fudbaleri Srbije odlično su otvorili meč i već u 11. minutu imali su veliku priliku da dođu do prednosti, međutim, ispriječila se stativa. Poslije akcije u kojoj su učestvovali Dušan Tadić i Andrija Živković Aleksandar Mitrović je pogodio okvir gol. Samo šest minuta kasnije Tadić je odlično centrirao, nespretno je reagovao Nikolas N'Kolou, a šut Mitrovića iz idealne pozicije završio je pokraj stative.

I kako to obično biva uslijedila je kazna za promašaje. A, da će tako biti najavio je Pjer Kunde čiji je šut u 20.  minutu Vanja Milinković Savić izboksovao u korner. Osam minuta kasnije Kamerun je došao do prednosti. Korner afričke selekcije na prvu stativu, prebačena je lopta na drugu gdje je spreman čekao Žan Šarl Kasteleto i sproveo loptu u nebranjenu mrežu. U tim trenucima "orlovi" su izgledali poljuljano, gubili su lopte i u 43. minutu poslije velike greške Saše Lukića rival je mogao uvećati prednosti. Međutim, Kunde je šutirao direktno u čuvara mreže Srbije.

U sudijskoj nadoknadi prvog dijela susreta uslijedio je potpuni preokret. Prvo je u prvom minutu poslije centaršuta Tadića najviši u skoku bio defanzivac Red Bul Salcburga Strahinja Pavlović i izjednačio na 1:1. Potom su  u četvrtom minutu nadoknade "orlovi" došli do prednosti. Poslije asistencije Živkovića Sergej Milinković Savić je sa ruba šesnaesterca savladao čuvara mreže Kameruna Devisa Epasija.

U 53. minutu izabranici Dragana Stojkovića Piksija poslije prelijepe akcije povisili su na 3:1. Tadić je na sredini terena oduzeo loptu poslije čega je ona stigla do Mitrovića. Odigrao je centarfor "orlova" do Filipa Kostića, ovaj do SMS-a, koji je proslijedio do Živkovića. Hladan je kao špricer bio igrač PAOK-a, ušao u dribling i proigrao Mitrovića koji je proslijedio loptu u nebranjenu mrežu. I kada se očekivao i četvrti pogodak Afrikanci su poslije brzog kontranapada u 64. minutu smanjili na 2:3, a strijelac je bio Vinsent Abubakar. To kao da je slomilo krila "orlovima", koji su samo dva minuta kasnije primili i treći gol. Još jedan brzo kontranapad započeo je Abubakar, a potom idealno uposlio Erika Maksima Čupo Motinga, koji je proslijedio u mrežu.

Poslije dva kola i Srbija i Kamerun imaju po jedan osvojen bod i nisu izgubili šanse da se nađu u grupnoj fazi. Mnogo toga će zavisiti od drugog susreta drugog kola ove grupe u kome se od 17 časova sastaju Brazil -Švajcarska.



------


KRAJ MEČA Srbija- Kamerun 3-3

78' Trostruka izmjena u timu Srbije

Umjesto Živkovića, Sergeja i Veljkovića u igri su Nemanja Radonjić, Marko Grujić i Srđan Babić.


66- Čupo Moting donosi Kamerunu izjednačenje 3-3

Samo tri minuta bilo je potrebno Kamerunu da dođe do izjednačenja - 3:3, strelac je Čupo-Moting.



64- Abubakar za 3.2 

Uspio je Vinsent Abubakar da postigne pogodak i smanji na 3:2. Prvo je gol poništen zbog ofsajda, ali je poslije pregledanja VAR snimka ustanovljeno da je pogodak regularan. 

53' MITROVIIIIIĆ za 3-1

Prelijepa akcija "orlova" - Mitrović, Kostić, Sergej i Živković su kombinovali, na kraju Mitrogol ubacuje loptu u mrežu i Srbija ima velikih 3:1!


Počelo je drugo poluvrijeme...


Poluvrijeme- Srbija vodi 2-1

Preokret Srbije u finišu prvog dijela utakmice - Kamerun je poveo preko Kasteleta, ali su Strahinja Pavlović i Sergej Milinković-Savić donijeli preokret u nadoknadi vremena u prvom poluvremenu. Dva gola Srbije u isto toliko napada raspalila strasti na tribinama na kojima se nalaze navijači srpske selekcije. ”Srbija, Srbija” i "Hoćemo pobjedu” se ori stadionom. Kamerunci zanijemili.


49 'SMS za vođstvo Srbije

Još jedan gol Srbije u nadoknadi prvog poluvremena - precizan udarac Sergeja Milinković-Savića za vođstvo "orlova" 2:1!



46' PAVLOVIIIIIIIIIIIIIIIIIIĆ za 1-1

Centaršut Tadića u pogodak pretvara Strahinja Pavlović i donosi izjednačenje Srbiji - 1:1!




29' Kamerun vodi 1-0

Golom Kasteleta, Kamerun od 29. minuta vodi 1:0 i kažnjava promašaje Srbije.



19' Prijeti Kamerun, Vanja siguran

Pokušao je Kunde udarcem iskosa sa desne strane, ali je Vanja Milinković-Savić na pravom mjestu. Samo korner za protivnika.


17' Još jednu veliku priliku propušta Mitrović

Još jedna velika prilika za Srbiju odlazi u nepovrat - Mitrović se našao u izglednoj situaciji poslije greške odbrane Kameruna, ali lopta odlazi tik pored stative gola Epasija.

Velika šteta... 


11' Mitrović pogađa stativu!

Velika šansa za Srbiju - Mitrogol je sam sebi stvorio priliku, odlično šutirao, ali je lopta završila samo na stativi gola Kameruna.

1' Počeo je meč na stadionu “Al Džanub” 

Predsjednik Fife Đani Infantino je na tribini stadiona “El Džanub”. U počasnoj loži su i nekadašnji trener Arsenala Arsen Venger, te Samuel Eto, Nenad Bjeković, Dejan Savićević...

Navijači Srbije burno su pozdravili igrače reprezentacije, uz klicanje “Hoćemo pobjedu”. Organizatori su u čast navijača iz Srbije preko razglasa pustili “Svilen konac”. Za sada je bar dvostruko više pristalica Srbije nego Kameruna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana