Marko Pantelić potvrdio kandidaturu

GS
Marko Pantelić potvrdio kandidaturu

BERLIN - Pantelić je prihvatio da bude potencijalni kandidat za potpredsjedničko mjesto u klubu iz Berlina, u kom je proveo najbolje dane svoje klupske karijere.

- Nominovan sam za potpredsjednika i člana Izvršnog odbora. Ta me pozicija u IO ne zanima mnogo, moja glavna briga i želja je da svojim fudbalskim znanjem pomognem mom omiljenom klubu da se oporavi. Klub je moj prioritet, ne pozicija. Važno mi je da radimo transparentno i odgovorno. Želim da sačuvamo integritet i pokušaću da uradim sve kako bi se odluke donosile u interesu kluba i navijača, rekao je Pantelić za Bild.

Nekadašnji napadač reprezentacije Srbije govorio je i o koracima koje bi preuzeo kako bi pomogao Herti.

- Sa godinama iskustva u profesionalnom fudbalu, vjerujem da posjedujem duboko razumijevanje za sport i njegovu strukturu. Znam kakvi su izazovi na terenu i van njega, kao i kako se gradi stabilna struktura. Pored Herte, moj boravak u Ajaksu i posebno PSŽ-u imao je ključan uticaj na moj razvoj i kroz iste naučio sam kako se grade uspješni klubovi. To je ono što želim da prenesem na Hertu. Tokom igračke karijere izgradio sam mrežu kontakata koju čine moji bivši saigrači, treneri, menadžeri, skauti, sudije i specijalisti za fudbal. Mogao bih da iskoristim tu mrežu da stvorim nova partnerstva u Hertinim projektima. To bi nam dalo mogućnost da uvijek budemo dobro obaviješteni o tome šta se dešava i donosimo prave odluke. Moja mreža je duboko ukorijenjena u fudbalskoj zajednici. Bliski odnosi mi dozvoljavaju da šaljem jasne i snažne impulse drugim ljudima iz Izvršnog odbora, kao i da ostanemo u toku sa svim događajima, rekao je Pantelić.

Imao je i poruku za navijače.

- Ako bih dobio povjerenje članova IO i budem izabran, mogu da obećam da ću uvijek davati sve od sebe da se cijeli klub ujedini u donošenju važnih odluka. Navijači su jako važan dio kluba i bez njih je uspjeh nemoguć. To se odnosi i na Izvršni odbor. Želim da iskoristim svoje iskustvo da promovišem efektivnu i konstruktivnu saradnju unutar tima. Naravno, važno je da i odnos između navijača i ljudi u klubu bude pravi. Da se čuje glas navijača, njihove brige i ideje, moramo da im omogućimo da se sve to uzme u obzir kada se donose odluke, zaključio je Pantelić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana