Druge lige Srpske: Vlasenica zasjela na tron

Darko Pašagić
Druge lige Srpske: Vlasenica zasjela na tron

BANjALUKA - Poslije šestog kola druge lige Republike Srpske, grupa istok na čelo tabele zasjeli su fudbaleri Vlasenice, koji su na teškom gostovanju na stadionu “Bara” u Sokocu igrali protiv domaćeg Glasinca 1936 neriješeno, 2:2.

Tako su Sokočani prekinuli pobjedonosni niz Vlasenice od četiri utakmice, a cijeli plijen su ispustili u petom minutu sudijske nadoknade kada je Slaviša Mijatović pogodio za izjednačenje.

Bilo je puno sadržaja u Sokocu, a sve je krenulo već u četvrtom minutu kada je Slađan Stupar nastavio golgeterski niz i sedmim golom u sezoni doveo goste u vođstvo. Uzvratio je Siniša Škobo u 26. minutu, da bi potom fudbaler Romanije Andrej Cvjetanović na dvojnoj registraciji u Glasincu 1936 u 56. minutu pogodio za potpuni preokret i erupciju oduševljenja domaćih pa je i trener Ognjen Kreštalica zbog utrčavanja u teren jer se radovao dobio žuti karton.

Deset minuta kasnije nastao je prekid od desetak minuta. Poslije jednog šuta gosti su tražili penal od arbitra Alesandra Manojlovića, ali on je pokazao da se igra nastavi. Gosti su ga potom opkolili, a epilog svega je crveni karton za kapitena Nebojšu Kovačevića zbog odgurivanja te psovanja sudiji. Vlaseničani sa desetoricom u polju ipak su uspjeli doći već pomenutim golom Mijatovića.

Podrinje iz Janje je produžilo svoj pobjedonosni niz i stiglo do drugog mjesta. Tim iz Janje je u derbiju kola ubjedljivo slavio na roćevićkim “Lugovima” protiv Jedinstva 4:1 i tako ih skinuo sa liderske pozicije. 

U grupi zapad igrani su mečevi osmog kola, a Sloga je deklasirala Crni vrh sa 8:1, a centralna figura susreta bio je povratnik u redove Trnjana Dorian Kuruzović, koji je postigao četiri posljednja gola za svoj tim. Dva susreta igraće se sutra, a u njima će se od 16 časova sastati: Sloga (S) - FSA Prijedor i Željezničar (D) - Omarska.

Parovi narednog kola, grupa zapad, deveto kolo (subota i nedjelja): Brdo - Dubrave, Alfa Modriča - Gorica, Crni vrh - Naprijed, Omarska - Sloga (T), Polet 1926 - Čelinac, Lauš - Proleter (T), FSA Prijedor - Tekstilac, Borac (Š) - Sloga (S). Željezničar (D) slobodan, grupa istok, sedmo kolo (subota i nedjelja): Guber - Jedinstvo (BR), Podrinje (J) - Mladost (R), Rudar 1925 - Jedinstvo (R), Napredak (DŠ) - Stakorina, Proleter (D) - Budućnost (P), Vlasenica - Zadrugar (DC), Mladost (G) - Glasinac 1936, Ilićka 01 - Hercegovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana