Branislav Krunić napustio Željezničar Sport tim i preuzeo užarenu klupu BSK-a

Darko Pašagić
Branislav Krunić napustio Željezničar Sport tim i preuzeo užarenu klupu BSK-a

BANjALUKA - Dosadašnji šef stručnog štaba Željezničar Sport tima Branislav Krunić novi je trener drugog banjalučkog prvoligaša BSK-a, koji se nalazi na posljednjoj poziciji.

Krunić sa kormila tima sa “Predgrađa” odlazi drugi put, a u ovom mandatu je bio 15 mjeseci za razliku od prvog puta kada je nešto kao igrač i trener, a potom samo trener proveo četiri godine.

- Vjerujem da će moj dolazak na mjesto šefa stručnog štaba “romantičara” donijeti veoma brzo promjene i da ćemo početi bilježiti znatno bolje rezultate, a samim tim i pobjeći sa začelja tabele. Sigurno je da nas očekuje jako puno posla, ali izazova se ne bojim i očekujem da će se situacija uskoro promijeniti nabolje - naglasio je Krunić.

Njemu će ovo biti peti klub, koji će trenirati u karijeri. Prvo je radio u Željezničar Sport timu, potom Krupi, banjalučkom Borcu, trebinjskog Leotaru te ponovo u redovima prvoligaša sa “Predgrađa”.

- Imam već prilično dosta iskustva, a drago mi je što ću i na “Čairama” raditi sa veoma mladom ekipom, koja je po fizionomiji dosta slična onoj sa kojom sam radio u Željezničar Sport timu. Vjerujem da ću na njih uspjeti da prenesem prije svega svoje bogato igračko iskustvo i da ćemo se uspjeti izvući iz opasne zone - nastavio je Krunić.

Rekao je da će vrijeme provedeno na “Predgrađu” zauvijek pamtiti i da će mu Željezničar Sport tim biti zauvijek u srcu.

- U prvom navratu sam bio četiri godine, sada duže od godinu i sigurno da je veoma dug period koji ostaje u trajnom sjećanju. “Željo” će uvijek biti dio mene, ali došlo je vrijeme da se uhvatim u koštac sa problemima u kojima se sada nalazi BSK - rekao je Krunić za “Glas Srpske”.

Trebalo je da Banjalučani u Višegradu sutra igraju odgođeni susret petog kola u kome je trebalo da se sastanu sa Drinom HE. Međutim, ova utakmica je ponovo odgođena na zahtjev “romantičara”, tako da će Krunić premijeru na klupi novog kluba imati u subotu od 15.30 časova kada će BSK biti gost prnjavorskog Ljubića.

- Do tada ću imati priliku da bar malo bolje upoznam ekipu i da odradimo nekoliko treninga. Sigurno je će to biti malo vremena za nešto više, ali se nadam da ćemo već u Prnjavoru uspjeti da uvećamo naš bodovni saldo - dodao je Krunić.

Drugi transfer

Ovo je drugi put u ovoj sezoni da jedan trener odlazi sa klupe jednog da bi preuzeo kormilo drugog prvoligaša Republike Srpske. Prvo je poslije drugog kola dotadašnji šef stručnog štaba Borca iz Kozarske Dubice Slobodan Starčević poslije dvije startne pobjede sjeo na klupu Laktaša, koji su tada bili na posljednjoj poziciji. Nanizao je šest pobjeda i Laktaši se sada nalaze na liderskoj poziciji.

Sličan zadatak imaće i Krunić, koji preuzima “romantičare”, koji su na posljednjem mjestu sa samo dva osvojena boda u šest odigranih mečeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana