Doček Nove u regionu

D. Stokanić, C. Mrkonjić
Doček Nove u regionu

Sa dolaskom hladnijih dana i prvog snijega mnogi već počinju da razmišljaju gdje otputovati za proslavu Nove, 2014. godine.

Staru godinu mnogi će ispratiti u svom domu, u krugu porodice, ali ima i onih koji žele da se dobro provedu i da im najluđa noć bude nezaboravna, pa pažljivo biraju gdje će otići.

Ako se odlučite za neku od atraktivnih destinacija u regionu, ponuda je zaista raznovrsna, nudi dovoljno mogućnosti za svačiji džep - od besplatnih dešavanja na gradskim trgovima popraćenih velikim vatrometima, preko glamuroznih proslava u prestižnim klubovima, do luksuznih dočeka daleko od gradske gužve - na nekoj planini prekrivenoj snijegom.

Za ljubitelje dočeka najluđe noći na gradskim trgovima širom Republike Srpske nadležni za organizaciju i program još nisu najavili ko će ih od estradnih umjetnika zabavljati. Kada je riječ o rezervacijama u kafićima, cijene su slične onima iz prethodnih godina. Banjalučani će za novogodišnji doček ove godine morati da izdvoje od 30 do 150 maraka, u zavisnosti od toga da li će odabrati hotel ili neki od lokalnih klubova.

Na planinama je nešto skuplje, pa je za proslavu Nove godine u hotelima na Jahorini potrebno izdvojiti izmeću 140 i 680 KM, ali ove cijene uključuju i smještaj od jednog noćenja do sedmodnevnog boravka.

Onima koji su u mogućnosti da za najluđu noć "skoknu" do nekog od gradova u regionu, ponuda je šarolika. Ako se odlučite za Beograd, koji je poznat po dobrom provodu, na raspolaganju, pored gradskog trga, imaćete pregršt restorana, kafića, noćnih klubova i splavova, za čiju ćete rezervaciju morati da izdvojite najmanje 30 evra u klubovima, pa do 150 evra u poznatim beogradskim restoranima. Sličan provod mogu da očekuju i oni u Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu.

Crnogorsko primorje i za doček Nove, 2014. godine biće sjedište najvećih estradnih zvijezda iz regiona, što bi, kako smatraju u Turističkoj organizaciji te države, trebalo da bude garant dobrog provoda.

Oni koji se odluče da Novu godinu proslave u jednom od hrvatskih primorskih gradova, za trodnevni aranžman treba da izdvoje najmanje 500 maraka. U Hrvatskoj će doček biti organizovan i na gradskim trgovima, a svim ljubiteljima kafića i klubova organizatori već uveliko pripremaju primamljive ponude za nezaboravnu proslavu najluđe noći u godini.

Slovenija

Kako u najvećem gradu Slovenije, odnosno u Ljubljani, tako i u ostalim gradićima, i ove godine novogodišnji program biće namijenjen različitoj publici i to na više lokacija. Slavljenici će moći da uživaju od alternativne muzike do narodnjaka.

Destinacije                            Cijene

Beograd                                      30-140 KM

Jahorina                                           140-680 KM

Zagreb                                        80-140 KM

Ljubljana                                          150-700 KM

Zlatibor                                           330-720 KM

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana