Vučić u Njujorku uručio orden ambasadoru Emirata

Srna
Foto: Tanjug

BEOGRAD/NjUJORK - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je u Njujorku Orden srpske zastave drugog stepena stalnom predstavniku Ujedinjenih Arapskih Emirata /UAE/ pri UN ambasadoru Muhamedu Isi Abušahabu, navodeći da su Emirati uvijek bili tu za Srbiju, čak i u najtežim trenucima.

 „Tokom mnogih globalnih kriza i izazova, od pandemije kovida 19 do danas, Emirati su pokazivali nesebičnu solidarnost sa našim zemljom, a Srbija pamti svaki gest, svaku akciju i svaku reč podrške koju su nam UAE pružili kada je to bilo potrebno“, naveo je Vučić na „Instagramu“.

Ukazom Vučića, stalni predstavnik UAE pri UN, odlikovan je za naročite zasluge u razvijanju međunarodnih odnosa i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa Srbije i Emirata.

Vučić je naveo da je Srbija kao mala zemlja ponosna na prijateljstvo koje je tokom godina „iskovala“ sa UAE, uz posebnu zahvalnost za lični doprinos lidera Emirata šeika Muhameda bin Zajeda.

On je istakao da ovo priznanje odražava značaj koji Srbija pridaje dubokim i trajnim vezama sa UAE, te da je ono istovremeno i podsticaj za još bliže kontakte i zajedničke diplomatske inicijative u budućnosti.

Vučić je ukazao da Srbija i UAE dijele mnoge zajedničke vrijednosti, a da su ekonomski, kulturni i politički odnosi doživjeli ogroman uspon kroz različite projekte koji su uspešno realizovani u proteklim godinama.

„Saradnja u oblastima kao što su investicije, savremene tehnologije, trgovina, obrazovanje i turizam, predstavlja temelj na kojem ćemo nastaviti da gradimo zajedničku budućnost, dajući podsticaj jedni drugima u ostvarivanju smelih vizija obe zemlje“, istakao je Vučić.

Vučić je u Njujorku prethodno uručio Orden srpske zastave prvog stepena i stalnom predstavniku Ruske Federacije pri UN Vasiliju Nebenzji, dvjema zamjenicama ruskog stalnog predstavnika u UN Ani Jevstignjejevoj i Mariji Zabolockoj, kao i stalnoj predstavnici Mađarske pri UN Žužani Horvat.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana