Vučević: Vrijednost „Srbije" u Srpcu se ogleda u radosti mališana

Srna, Tanjug
Vučević: Vrijednost „Srbije" u Srpcu se ogleda u radosti mališana

SRBAC- Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da je za Srbiju najavažnije da Republika Srpska ima svoj život, da narod vidi da tu ima budućnost.

Vučević je istakao da su u Srbiji posebno ponosni što se vrtić u Srpcu zove "Srbija".

-Nadam se da ćemo mnogo projekata širom Srpske zajednički realizovati, vjerujem da nas puno posla čeka. Najvažnije nam je da narod ostane ovdje da živi - rekao je Vučević danas u Srpcu. Naglasio je da se vrijednost novog vrtića "Srbija" u ovoj opštini ogleda u radosti mališana koji ga pohađaju i izrazio nadu da će i ovaj objekat doprinijeti ostanku i opstanku srpskog naroda na ovim prostorima.

Vučević je prilikom posjete ovom vrtiću izrazio zadovoljstvo jer je projekat uspješno završen.

-Ovo nije samo projekat, nego dokaz da smo jedno telo, jedan narod i jedna zajednica, bez obzira na administrativne stvari - poručio je Vučević.

Vrtić "Srbija", koji je počeo sa radom 2. septembra, prostire se na površini od 1.762 metra kvadratna i moći će da primi 200 mališana, koji će imati mnogo bolje uslove za boravak, sa većim brojem prostorija i igraonicom, zelenim površinama i drugim sadržajima. Ovo je treći vrtić koji je izgrađen u Srpcu. Prvi vrtić u ovoj opštini, koji je izgrađen 1972. godine, uništen je u poplavama, a drugi, koji se koristi od 1986. godine, montažnog je tipa sa ograničenim rokom trajanja i smještajnim kapacitetom. Srbija je izdvojila značajna sredstva za infrastrukturne projekte u gradovima i opštinama u Srpskoj, kao i u opštinama u FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana