Vučević: Ako želite jaku BiH, zavolite Srpsku

Srna
Vučević: Ako želite jaku BiH, zavolite Srpsku

BANjALUKA - Premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da je njegov dobronamjerni savjet političkom Sarajevu da zavole Republiku Srpsku ako već hoće jaku BiH.

-I to isto kao što volite FBiH. Naša ruka saradnje sa političkim Sarajevom je ispružena i nemamo nikakav problem na tom planu. Smatramo da bi dogovor Srba i Bošnjaka bio od velikog značaja za oba naroda i obe zemlje. To iskreno mislim i verujem da kada bi balkanski narodi odlučivali o Balkanu bila mnogo bolja situacija u ovom delu Evrope - rekao je Vučević na konferenciji za novinare u Palati Republike u Banjaluci nakon sastanka sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

Vučević je ukazao da istorijske istine potvrđuju da često neko dolazi sa strane da pomogne, a onda to baš ne bude pomoć, nego malo i odmogne u međusobnom razumijevanju.

-Da li će (između Srba i Bošnjaka) biti velikog dogovora, ne zavisi samo od nas već i druge strane. Hoćemo da sarađujemo sa svima, a Republika Srpska nam je prva adresa, što je prirodno i normalno -rekao je Vučević i ponovio da je Beograd uvijek raspoložen i za saobraćajno povezivanje glavnih gradova Srbije i Sarajeva.

On je istakao da se zajednički infrastrukturni i drugi projekti, te ekonomska saradnja Republike Srpske i Srbije, odvijaju po planu iako je uvijek dobro da se stvari na tom planu ubrzaju.

-Ali, i kada se Srbija i Srpska povezuju, treba razumeti da se povezuje i cela BiH - napomenuo je Vučević.

Miloš Vučević poručio je da će Srbija nastaviti da ulaže u projekte u Republici Srpskoj, sve u skladu sa potrebama građana Srpske.

-Republika Srpska, njene opštine i građani trebaju da kažu šta su najvažniji infrastrukturni i društveni projekti -, rekao je Vučević .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana