Višković: Postupci Bećirovića najviše štete BiH

Srna
Višković: Postupci Bećirovića najviše štete BiH

BANjALUKA, - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković ocijenio je da postupci bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića najviše štete BiH.

Višković je rekao da je najbolje ne komentarisati izjave Bećirovića, koji je, kako je ocijenio, izgubljen u prostoru i vremenu.

On je istakao da bi Bećirović, ako je izabran kao bošnjački član Predsjedništva BiH, valjda trebao da se potrudi da napravi nešto dobro za građane koji žive u BiH.

"Ako je on biran u Predsjedništvo da bi opstruisao projekte, iznosio ovakve klevete i laži na nekoga bez koga ne možete donositi odluke u BiH, onda je i on sam protiv BiH", izjavio je za RTRS Višković, komentarišući izjavu Bećirovića da predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik mora, kako je rekao, biti zaustavljen u antidejtonskoj i antiustavnoj politici i da se transformisao iz političke u bjezbjednosnu prijetnju.

Višković je rekao da ne razumije Bećirovićevo djelovanje.

"Zašto su loši momci, a to je Republika Srpska, predstavnici institucija Republike Srpske, oni koji žele da poštuju ustav zemlje u kojoj žive, a navodno dobri, kooperativni, podobni, oni koji ruše Ustav? Svugdje na svijetu ti koje ruše Ustav bi završili u zatvorima i bili sankcionisani", rekao je Višković.

On je rekao da na takve činjenice ukazuje i predstavnicima određenih međunarodnih institucija.

"Nigdje na svijetu nije dozvoljeno da kršite ustav zemlje u kojoj živite, to je svuda sankcionisano. Republika Srpska posljednjih skoro 20 godina uporno ponavlja - vratite nam ustavno uređenje BiH ako želite dobro BiH. Ne, jedino u BiH ne morate poštovati Ustav da bi bili omiljena faca od određenih institucija, ombasada određenih zemalja i tako dalje", rekao je Višković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana