Preduzete mjere s ciljem povećanja bezbjednosti u školama dale rezultate

Srna
Preduzete mjere s ciljem povećanja bezbjednosti u školama dale rezultate

BEOGRAD - Kolegijum ministra unutrašnjih poslova Srbije zaključio je danas da su preduzete mjere sa ciljem povećanja bezbjednosti u školama pokazale rezultate, a konstatovano je i da je odziv građana akciji predaje nelegalnog oružja izuzetno dobar.

Na kolegijumu koji je održao resorni ministar Bratislav Gašić još jednom je potvrđeno da će školski policajci, u svih 1.800 škola u Srbiji, biti prisutni sve vrijeme do kraja ove školske godine, a da će ta praksa biti nastavljena i tokom sljedeće.

U skladu sa mjerama Vlade Srbije, dat je nalog za hitan prijem novih 1.200 policajaca i sve službe Ministarstva unutrašnjih poslova započele su radnje kako bi proces osnovne policijske obuke i prijema otpočeo što prije, saopšteno je iz MUP-a.

Analizirajući stanje bezbjednosti, preduzete akcije, postupanja, kao i radove na unapređenju rada MUP-a, koje su podnijeli rukovodioci, utvrđeno je da je policija sprovela niz akcija kojima je spriječena distribucija velike količine narkotika na srpskim ulicama, kao i oružja, navodi se u saopštenju.

Gašić je istakao i jednomjesečni rok za predaju nelegalnog oružja, koji je Ministarstvo objavilo i konstatovano je da je odziv građana ovoj akciji izuzetno dobar, te da to govori o povećanju povjerenja u policiju, ali i o podizanju svijesti građana o opasnostima do kojih dovodi nelegalno posedovanje oružja.

Na kolegijumu u sjedištu Ministarstva analizirani su rezultati i postupanja policije u proteklih šest mjeseci, ali i razmatrani konkretni koraci i zadaci na očuvanju bezbjednosti Srbije, svih njenih građana, a posebno djece.

Analizirani su izvještaji o postupanju policije i preduzetim radnjama i mjerama u vezi sa zločinima koji su počinjeni u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” i u Mladenovcu, u kojima je tragično nastradalo 17 osoba i koja su pogodila cijelu zemlju.


Posebna analiza odnosila se na međunarodnu akciju kojom je razbijen balkanski kartel i uhapšeni najveći narko-dileri, a zaplijenjena je i velika količina droge, milionski iznos novca, kao i velika količina oružja i u kojoj su se pripadnici MUP-a Srbije još jednom potvrdili kao pouzdan partner u saradnji sa međunarodnim policijskim organizacijama, ističe se u saopštenju.

Gašić je ukazao da borba protiv organizovanog kriminala mora da bude nastavljena istim intenzitetom i da srpska policija ne smije da dozvoli da kriminalne bande ugroze bezbjednost Srbije.

Kolegijumu su prisustvovali rukovodioci svih organizacionih jedinica u MUP-u, Direkcije policije, kao i načelnici svih policijskih uprava u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana