Podrška Srbije obnovi Sabornog hrama i manastira Žitomislić u Mostaru

SRNA
Podrška Srbije obnovi Sabornog hrama i manastira Žitomislić u Mostaru

BEOGRAD - Delegacija Ministarstva spoljnih poslova Srbije posjetila je danas Saborni hram u Mostaru i manastir Žitomislić, kako bi sagledala preduslove za uspješan završetak sveukupne obnove ove dvije, u nedavnom ratu uništene bogomolje, oko kojih se srpski narod u Hercegovini i danas okuplja.

Tokom posjete Mostaru, delegacija koju je predvodio generalni sekretar Dušan Kozarev, sastala se sa gradonačelnikom Mariom Kordićem i zamjenikom predsjednika Gradskog vijeća Veliborom Milivojevićem.

Kozarev je ocijenio da je razgovor sa gradonačelnikom bio konstruktivan i usmjeren na sve ono što može zajedno da se uradi s ciljem unapređenja saradnje, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

On je rekao da su nedavna posjeta Mostaru predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i uspostavljanje redovne avionske linije "Er Srbije" odlični podsticaji u tom smjeru.

"Značilo nam je da čujemo da se radi na popravljanju položaja Srba u Mostaru i povratku onih koji žele da obnove svoje prisustvo u njemu", istakao je Kozarev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana