Počele gužve na graničnim prelazima: Evo gdje su kilometarske kolone

Srna
Granični prelaz Gradina
Foto: AMS RS | Granični prelaz Gradina

BANjALUKA/BEOGRAD - Oni koji planiraju prvomajske praznike da provedu u jednoj od susjednih država trebali bi da se „naoružaju“ strpljenjem, jer su počele gužve na graničnim prelazima, a dugo se čeka i na ulazu u Republiku Srpsku.

Pojačana je frekvencija vozila u oba smjera na graničnom prelazu Gradiška, na ulazu u BiH duža su čekanja na graničnim prelazima Velika Kladuša, Donja Gradina i Brod, a na izlazu duža su zadržavanja u Doljanima, Bijači i Gabela Polju.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza (AMS) Republike Srpske.

Zbog pojačane frekvencije vozila prema jugu, kolona se formira već na dijelu auto-puta Tarčin - Bradina, zbog čega policija trenutno isključuje vozila sa auto-puta na naplatnom mjestu Tarčin.

U koloni se vozi i magistralnim putem Tarčin - Konjic - Jablanica.

Kilometarske kolone u Srbiji

Na dionicama auto-puta “Miloš Veliki” te auto-putu Beograd-Preševo stvorile su se gužve i kolometarske kolone zbog produženog vikenda i prvomajskih praznika.

Gužve se stvaraju na auto-putu “Miloš Veliki” u smjeru ka Pakovraću. U toku su radovi na jednoj dionici, pa se u tom dijelu auto-puta saobraćaj odvija jednom trakom.

Na dionici od Gornjeg Milanovca do Pakovraća stvaraju kilometarske kolone, prenosi RTS. Iz “Puteva Srbije” navode da su zadržavanja na naplatnoj rampi kod Pakovraća oko 15 minuta. Osim na auto-putu “Miloš Veliki”, vozila se zadržavaju oko 25 minuta i na naplatnoj rampi Pojate na auto-putu Beograd-Preševo, dok se kod Aleksinca i Smedereva čeka oko 15 minuta.

Zbog prvomajskih praznika očekuje se povećan intenzitet saobraćaja, pa “Putevi Srbije” preduzimaju sve neophodne mjere s ciljem bržeg prolaska vozila, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana