Nešić: Turkovićeva krši Ustav BiH

Srna
Nešić: Turkovićeva krši Ustav BiH

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Nešić ocijenio je da ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Bisera Turković krši Ustav BiH, sprovodeći politiku SDA, te da očigledno smatra da je iznad Parlamentarne skupštine i Predsjedništva BiH.

Nešić je rekao Srni da Turkovićeva, vodeći spoljnu politiku umjesto Predsjedništva BiH, konstantno krši Ustav BiH.

"Bisera, neću je nazvati ministraom jer daleko je ona od ministra,
tako se ponaša od kako je imenovana na tu poziciju. Ona je sve uzurpirala što se tiče Ministarstva inostranih poslova i spoljne politike BiH", rekao je Nešić komentarišući saopštenje Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara da se "BiH priključuje globalnoj inicijativi SAD" u vezi sa Ukrajinom.

On je podsjetio da šest mjeseci čeka na informaciju o službenim putovanjima i troškovima u Ministartvu inostranih poslova, u vezi sa čim je uputio poslaničko pitanje.

"Sve joj, nažalost, prolazi nekažnjeno. Bila je dužna da odgovori na moje poslničko pitanje, ona se nije udostojila. Očigledno misli da je iznad parlamenta, iznad Predsjedništva i odgovara svom stranačkom šefu Bakiru Izetbegoviću", ocijenio je Nešić.

U saopštenju Ministarstva spoljnih poslova u Savjetu ministara navodi se da se BiH pridružuje ovoj inicijativi na poziv državnog sekretara SAD Entonija Blinkena.

"Pridružujemo se osudi aktivnosti takozvane operacije filtracije za pritvaranje i prisilnu deportaciju ukrajinskih civila u Rusiju", navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana