Nenajavljeni protest protiv formiranja federalne vlade

G.S.
Nenajavljeni protest protiv formiranja federalne vlade

SARAJEVO - Uprkos upozorenja predstavnika većine u parlamentu FBiH da bi protesti protiv formiranja federalne vlade mogli da odvedu u anarhiju, ispred federalnog parlamenta se ipak okupila grupa građana.

Okupljanje uoči sednice parlamenta na kojoj bi poslije pola godine od izbora trebalo da bude formirana vlada organizovano je protiv nametnute odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita.

Potpredsjednik Federacije BiH iz SDA Refik Lendo koji je do juče blokirao pregovore o federalnoj vladi, prilikom dolaska u zgradu parlamenta okupljenima je rekao da je ovo posljednji put da ih neko prevari.

"Više puta su nas prešli, ovo je posljednji put, neće više. Danas je važna država BiH, a ne predsjednik, stranka ili general", poručio je Lendo.

Građani su pružili podršku Refiku Lendi prilikom njegovog dolaska uzvikujući "generale" i "Refik Lendo, ne daj Bosnu", a naklonost su mu pokazali i aplauzom, prenio je sarajevski portal klix.

Prostor oko zgrade Parlamenta je zbog protesta, koji nisu najavljeni policiji, ograđen žutom trakom, a s obzirom na veliki broj pripadnika FUP-a i MUP-a koji se nalaze unutar i ispred zgrade, ocijenjuje se da je protest visokog rizika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana