Muškarac iz Banovića najavio masakr kao u Beogradu, policija ga uhapsila pijanog

GS
Muškarac iz Banovića najavio masakr kao u Beogradu, policija ga uhapsila pijanog

BANOVIĆI - Šerif Smajlović iz Banovića najavio je putem društvenih mreža da će u toj opštini počiniti masakr gori nego onaj u Beogradu, a u alkoholizovanom stanju on je svoj naum prijavio policiji koja ga je ubrzo uhapsila te u pritvoru zadržala do otrežnjenja.

Za portal Kliks portparol Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog Kantona Adnana Sprečić, sinoć oko 19.45 časova Š.S. sam sebe je prijavio policijskoj stanici Banovići, navodeći da će "poklati i ubiti", odnosno počiniti masakr većih razmjera u odnosu na onaj u Beogradu. Kao razlog je naveo to što su ga napustili supruga i djeca.

-Patrola Policijske stanice Banovići odmah je poslana te su ga pronašli na adresi. On je od ranije poznat kao osoba je sklona korišćenju alkohola, a s obzirom da su ga zatekli u alkoholizovanom stanju, doveli su ga u stanicu. S obzirom na to da je narušavao javni red i mir, uz naročito drsko ponašanje i omalovažavanje policijskih službenika, nakon alkotestiranja, a po nalogu postupajućeg tužioca, on je zadržan od otrežnjenja - navodi Sprečić.

U policijskoj stanici Smajlović je ostao do jutros, a zbog činjenice da je svoje prijetnje dijelio i putem društvenih mreža, on je saslušan i u svojstvu osumnjičene osobe za krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Po nalogu tužioca policija trenutno vrši dodatne provjere ove osobe.

Danas je drugi dan žalosti u Srbiji zbog tragedije u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i masovnog ubistva u selima u okolini Smedereva i Mladenovca. U školi je ubijeno devet, a u drugoj pucnjavi osam ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana