Lončar: Sa energijom Šobota i Đajića nema zime za pacijente

Agencije
Lončar: Sa energijom Šobota i Đajića nema zime za pacijente

Zlatibor Lončar, ministar zdravlja Srbije, posjetio je danas Univerzitetski klinički centar Republike Srpske gdje je rekao da je zadovoljan napretkom ove zdravstvene ustanove i istakao da nema zime za pacijente dok su tu Vlado Đajić, direktor UKC-a Srpske, i Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju.

Lončar se sastao sa rukovodstvom UKC-a Republike Srpske gdje je novinarima rekao da prati rad najveće zdravstvene ustanove u Srpskoj.

„Pratim kako se razvija UKC, ono što znam do danas jeste kako se i koliko radi, izuzetno sam zadovoljan. UKC napreduje nevjerovatnom brzinom. Izvanredna organizacija, izvanredni rezultati i sa ovom energijom i vizijom doktora Šobota i doktora Đajića nema zime za pacijente“, izjavio je Lončar.

On je rekao da će zdravstveni sistem Srbije i dalje biti na raspolaganju Srpskoj i dodao da ne prave nikakvu razliku između zdravstvenog sistema Srbije i zdravstvenog sistema Srpske.

Nikola Šobot, načelnik Klinike za kardiohirurgiju, izjavio je da je čast dočekati ministra zdravlja Srbije, posebno jer je kardiohirurgija nastala zahvaljujući podršci Ministarstva zdravlja Srbije.

„Ona je najbolji primjer upravo te saradnje i bratskog odnosa, i primjer da se kroz rad i odgovornost mogu postići rezultati koji se mjere u spašenim životima. Imamo rezultate koji su evidentni, a to je preko 600 operacija, pokrenut hitni program na Kardiohirurgiji, sve su rezultati iza kojih stojimo, a koji ne bi bili mogući bez Srbije“, rekao je Šobot.

On je zahvalio predsjednicima Republike Srpske i Republike Srbije Miloradu Dodiku i Aleksandru Vučiću jer su Svesrpskom deklaracijom formalizovali saradnju koja postoji godinama.

Vlado Đajić, direktor UKC-a Republike Srpske, izjavio je da UKC bez Srbije ne bi bio to što jeste danas.

„Veliki broj naših ljekara je i danas na edukaciji u Srbiji. Najbitnije da je da smo danas dogovorili da se saradnja nastavlja i unapređuje, da su vrata svih zdravstvenih ustanova u Srbiji otvorena  i za naše pacijente i za edukaciju zdravstvenih radnika. Po potrebi pacijenata i zdravstvenog osoblja, Ministarstvo zdravlja Srbije će omogući dolazak doktora na UKC“, naveo je Đajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana