Gradiška proslavlja krsnu slavu - Malu Gospojinu (FOTO)

Milan Vujić
Gradiška proslavlja krsnu slavu - Malu Gospojinu (FOTO)

GRADIŠKA - Služenjem Svete Liturgije i osvećenjem slavskog kolača i žita u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, nošenjem slavske Litije ulicama grada i slavskim prijemom Grad Gradiška obilježio je Krsnu slavu – Malu Gospojinu.

Ovom prilikom, gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić čestitao je građanima Gradiške slavu, naglasivši da je Mala Gospojina praznik na koji treba pokazati zajedništvo i sagledati šta je urađeno i šta je potrebno uraditi kako bismo i u budućnosti čuvali Gradišku i Republiku Srpsku.

Slavski ručak i prijem za brojne zavnice, gradonačelnik Gradiške priredio je dan ranije u salonu „Taksi bar“. 

-Ove i prethodne godine izgrađeno je oko 19 kilometara lokalnih puteva, kružne saobraćajnice, parking prostori, rekonstruisani društveni domovi i javna rasvjeta, otvarani novi proizvodni pogoni i radna mjesta, rekonstruisana muzička škola, realizuju se projekti iz oblasti vodosnabdjevanja i završeno je još mnogo drugih projekata - rekao je Adžić.

Ministar finansija u Vladi Republike Srpske Zora Vidović čestitala je slavu građanima Gradiške, ističući da se grad ubrzano razvija zahvaljujući agilnosti gradonačelnika Adžića i njegovih saradnika, koji su i uz podršku Vlade Republike Srpske realizovali značajne projekte.

Vidovićeva je dodala da vjeruje da će Gradiška, uz aktivno rukovodstvo i podršku republičkih institucija i drugih partnera, u budućnosti biti jedan od najljepših gradova Srpske i ugodno mjesto za život svih njenih građana.

Čestitku gradonačelniku i građanima Gradiške uputio je i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji je pružio podršku svim aktivnostima gradskog rukovodstva i poželio uspjeh u svim budućim aktivnostima usmjerenim ka razvoju i prosperitetu grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana