Džaferović:Dodikova krivična prijava neutemeljena

Tanjug
Džaferović:Dodikova krivična prijava neutemeljena

SARAJEVO- Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović izjavio je danas da je krivična prijava koju je srpski član Predsjedništva Milorad Dodik podnio protiv njega, neutemeljena, a sam potez vidi kao promašenu inicijativu lidera SNSD-a.

Dodik je ranije danas saopštio da je krivičnu prijavu protiv bošnjačkog kolege podnio Tužilaštvu BiH zbog Džaferovićevog učešća na samitu „krimske platforme“, čime je, kako kaže, zloupotrebio službeni položaj i ovlašćenja.

Džaferović se juče obratio na onlajn samitu „krimske platforme“ na kojem je rekao da „BiH“ daje potpunu podršku suverenitetu i teritorijalnom integritetu Ukrajine“.

Džaferović je za BIRN BiH kazao da, „umjesto da radi svoj posao, Dodik traži izgovore pred sve češćim kritikama, da se nije snašao na ovoj poziciji i da odlazi s nje bez rezultata“.

-Neozbiljna, neutemeljena i promašena inicijativa, kao, uostalom, i neki raniji slični pokušaji, kada je najavljivao moju smjenu, pa je to završilo kako je završilo. O zvaničnim stavovima BiH o Ukrajini i obavezi predsjedavajućeg da predstavlja BiH, na temelju zvaničnih stavova, sve se zna i nema potrebe da se dodaje - kazao je Džaferović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana