Dragosavljević : Vrtić “Srbija” izgrađen po najvišim standardima

Srna
Dragosavljević : Vrtić “Srbija” izgrađen po najvišim standardima

SRBAC - Načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je da je novi vrtić “Srbija”, za čiju su izgradnju vlade Republike Srpske i Srbije obezbijedile tri miliona KM, napravljen po najvišim standardima i da je omogućio mališanima ugodan i siguran boravak.

Dragosavljević je na svečanosti povodom posjete premijera Srbije Miloša Vučevića i predsjednika Srpske Milorada Dodika Srpcu izrazio zadovoljstvo što je mogao da bude dio ovog projekta, te istakao značaj njegove realizacije.

-Osim vrtića, dobili smo i novu saobraćajnicu koja je donijela sasvim novi izgled naše opštine - rekao je Dragosavljević.

On je zahvalio predsjedniku Vlade Srbije jer je omogućio da se ovaj projekat realizuje, kao i predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku.

Vrtić “Srbija”, koji je počeo sa radom 2. septembra, prostire se na površini od 1.762 metra kvadratna i moći će da primi 200 mališana, koji će imati mnogo bolje uslove za boravak, sa većim brojem prostorija i igraonica, zelenim površinama i drugim sadržajima.

Ovo je treći vrtić koji je izgrađen u Srpcu. Prvi vrtić u ovoj opštini, koji je izgrađen 1972. godine, uništen je u poplavama, a drugi, koji se koristi od 1986. godine, montažnog je tipa sa ograničenim rokom trajanja i smještajnim kapacitetom.

Srbija je izdvojila značajna sredstva za infrastrukturne projekte u gradovima i opštinama u Srpskoj, kao i u opštinama u FBiH sa većinskim srpskim stanovništvom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana