DPS zbog Stanivukovića neće bratimljenje Nikšića sa Banjalukom, iznijeli niz optužbi i uvreda

Tanjug
DPS zbog Stanivukovića neće bratimljenje Nikšića sa Banjalukom, iznijeli niz optužbi i uvreda

PODGORICA - Demokratska partija socijalista (DPS) Opštine Nikšić protivi se ideji predsjednika te lokalne zajednice Marka Kovačevića o bratimljenju sa Banjalukom, što smatraju njegovom namjerom da, kako kažu,“ ruinira temelje antifašističkog Nikšića“.

Pozivajući se na informaciju da je Kovačević zatražio bratimljenje sa Banjalukom tokom susreta sa prvim čovjekom tog grada Draškom Stanivukovićem sa kojim se sastao u okviru trodnevne posjete Banjaluci, iz nikšićkog DPS kažu da „bratimiti se s gradom na čijem je čelu Stanivuković, kome je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, znači prećutno se usaglasiti sa svim spornim stavovima koji ima taj mlađani političar“.

-Naime, jasno je da Kovačeviću, koji je glasao protiv nezavisnosti Crne Gore, u kojoj danas obavlja funkciju predsjednika u teritorijalno najvećoj opštini, nema ništa sporno u svim bestidnim negatorskim izjavama gradonačelnika Banjaluke. Naprotiv, vjerujemo da mu iste duboko imponuju, jer u suštini se mnogo ne razlikuju ova dvojica negatora genocida u Srebrenici - naveli su iz nikšićkog DPS-a.

U toj opozicionoj stranci tvrde i da je „nedopustivo i razmišljati o bratimljenju sa gradom na čijem je čelu čovjek koji tvrdi da crnogorska nacija, crnogorski jezik i crnogorska crkva ne postoje, a jasno je, kažu, i zašto je čelnik Nikšića ovakav prijedlog prećutao crnogorskoj javnosti“.

-Kovačeviću poručujemo da su prodefilovali Nikšićem razni kovačevići, stanivukovići i dodici, a Nikšić je trajao i opstajao kao svetlost antifašizma u, zahvaljujući, njegovom djelovanju i djelovanju njegovih saboraca, pomračenoj Crnoj Gori -stoji u saopštenju OO DPS Nikšić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana