Dodik: Deklaracija sa Svesrpskog sabora poziva na mir

Srna
Dodik: Deklaracija sa Svesrpskog sabora poziva na mir

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Deklaracija usvojena na Svesrpskom saboru, koju pokušavaju da ospore, poziva na mir i u njoj nema skrivenih planova, a pogotovo ne ratnih.

-U miru u regionu da se razvijamo u okviru svojih potencijala - rekao je Dodik i dodao da u tom pogledu želi da afirmiše Deklaraciju.

Predsjednik Srpske je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sastanka sa predsjednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem istakao da će Srpska i Srbija nastaviti da sarađuju.

Dodik je rekao da je kao funkcioner Srpske imao priliku da upozna sve vlasti u Srbiji još dok je predsjednik bio Slobodan Milošević, ali da su Republike Srpska i Srbija najbolje odnose ostvarile dolaskom tima Aleksandra Vučića i koji su vidljivi na svakom koraku.

-Mi osvajamo prostore koji su dozvoljeni i jednako se brinemo o problemima i miru u Srbiji, stojeći iza nje u pravednoj borbi za poziciju srpskog naroda i teritorijalni integritet Srbije u pogledu Kosova - istakao je Dodik.

On je rekao da Srbija uporno podržava teritorijalni integritet BiH, čak i onda kada predstavnici političkog Sarajeva osporavaju njen teritorijalni integritet i daju Kosovu status koji bi zabranili u Republici Srpskoj.

-Ovo je razumna politika Aleksandra Vučića, osvojiti u datom trenutku maksimalne mogućnosti i koristi za vlastiti narod. To mogu da rade samo majstori u političkom smislu i taj majstorluk može samo da se uči od ekipe koju predvodi Vučić - naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je rekao da je zahvalan Vučiću na govoru na Generalnoj skupštini UN.

-Znamo da danas gazduje sila, ali je veoma važno biti u prilici da se kaže ono što je rečeno i da postoji glas razuma koji o tome govori - zaključio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana