Dodik: BiH pokazuje stabilnost i mir

Srna
Dodik: BiH pokazuje stabilnost i mir

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da BiH pokazuje stabilnost i mir, ali da to ne znači da nije moguće da se i na njenoj teritoriji dogode tragični događaji, kao oni koji su zadesili Srbiju.

Dodik je izrazio žaljenje što se takve stvari dešavaju, te istakao da kao čovjek ne može da shvati da ima ljudi koji su spremni da zbog svojih ubjeđenja uzmu živote drugih, pogotovo djece.

On smatra da su ti događaji rezultat mnogo čega što se dešava posljednjih decenija u društvu.

"BiH pokazuje stabilnost i mir, međutim to ne znači da nemam bojazni i da se ne plašim svakog novog dana i trenutka da se tako nešto ne desi i ovdje", rekao je Dodik novinarima.

On je pozvao ljude da vide i pozitivne stvari, a ne samo negativne, te poručio da zajedničkim snagama treba raditi da društvo bude što stabilnije i uređenije.

Dodik je istakao da na području cijele BiH ima oružja za koje su dozvolu dali nadležni organi, ali da problem predstavlja ono koje je ilegalno.

Kod Mladenovca je noćas u pucnjavi ubijeno osam ljudi, a 14 je ranjeno. Poslije višečasovne opsežne potrage uhapšen je osumnjičeni U.B. /21/.

U pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu u srijedu, 3. maja, ubijeno je osmoro đaka i radnik obezbjeđenja, a šestoro djece i nastavnica su ranjeni. Policija je uhapsila učenika te škole K.K. koji je počinio ovaj zločin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana