Zelenski otkrio kakve je informacije dobio od Trampa

t
Zelenski otkrio kakve je informacije dobio od Trampa

NjUJORK - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je da je dobio “veoma direktne informacije” od republikanskog predsjedničkog kandidata SAD Donalda Trampa da će, ukoliko pobijedi na izborima u novembru, podržati Ukrajinu u ratu protiv Rusije.

-Ne znam šta će biti poslije izbora i ko će biti predsjednik... Ali dobio sam od Donalda Trampa veoma direktne informacije da će biti na našoj strani, da će podržati Ukrajinu - rekao je Zelenski za Foks Njuz nakon tog sastanka, prenosi Rojters.

 Zelenski, koji je bio u Njujorku na sjednici Generalne skupštine UN, predstavio je prije dva dana Trampu svoj ratni “plan pobjede” tokom sastanka iza zatvorenih vrata, nakon što je Tramp rekao da će raditi i sa Ukrajinom i sa Rusijom na okončanju sukoba. Predsjednik Ukrajine, koji se takođe sastao i sa potpredsjednicom SAD i demokratskom predsjedničkom kandidatkinjom Kamalom Haris i predsjednikom Džozefom Bajdenom, rekao je da traži ujedinjenu podršku SAD u nastavku rata sa Rusijom i da ne podržava nijednu stranu na predstojećim izborima.

 -Ne želim da budem uključen u izborni proces... Ne želim da izgubim jedan ili drugi dio Amerikanaca - rekao je Zelenski. Tramp je u petak izjavio da mu je drago što se sastao sa Zelenskim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana