Zelenski i Tramp sastaju se u Njujorku

Tanjug
Foto: Boston Glob

NjUJORK - Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je uoči susreta sa republikanskim predsjedničkim kandidatom Donaldom Trampom da vjeruje da imaju zajednički stav da rat u Ukrajini mora da stane i da ruski predsjednik Putin ne smije da pobijedi, dok je bivši američki predsjednik kazao da će raditi i sa Kijevom i sa Rusijom na okončanju rata.

Kako prenosi AP, dvojica zvaničnika stigla su na zajedničku pres konferenciju uoči susreta dok rastu njihove uzajamne tenzije oko pitanja odbrane Ukrajine od napada Rusije.

Susret Zelenskog i Trampa održava se u Tramp tornju, dan nakon što se potpredsjednica SAD i demokratski kandidat na predsjedničkim izborima Kamala Haris srela sa ukrajinskim liderom i izrazila mu čvrstu podršku.

„Mislim da je činjenica da smo ipak ovdje danas zajedno vrlo dobar znak“, kazao je Tramp.

Zelenski je rekao da sa Trampom želi da razgovara o svom planu za pobjedu Ukrajine, prenio je Rojters.

Bivši predsjednik SAD pohvalio je Zelenskog, ali je dodao da ima solidan odnos i sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

„Mi sa Zelenskim imamo veoma dobar odnos, a kao što znate, ja takođe imam vrlo dobar odnos i sa predsjednikom Putinom“, poručio je Tramp.

On je dodao da vjeruje da će, ako bude pobijedio na izborima, riješiti pitanje rata vrlo brzo.

Tramp je proteklih dana hvalio istorijske vojne pobjede Rusije, insistirajući da je neophodno da SAD napuste učešće u ratu u Ukrajini, podsjetio je AP.

Zelenski, koji je u Njujorku zbog zasjedanja Generalne skupštine UN, sreo se juče i sa američkim predsjednikom Džozefom Bajdenom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana