Zahvaljujući Zelenskom nekadašnji mali modni brend utrostručio zaradu

GS
Zahvaljujući Zelenskom nekadašnji mali modni brend utrostručio zaradu

KIJEV - Poznato je da je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski "proslavio" odjeću u maslinasto zelenoj boji jer je gotovo uvijek nosi tokom obraćanja javnosti. Sada je poznato kolika je zarada njegovog omiljenog modnog brenda M-TAC.

Od početka sukoba u Ukrajini, prodaja robe pomenutog brenda se utrostručila, prenio je Forbs. Otvorena je fabrika u Lavovu, a proizvodnja u Kijevu je proširena - zaposleno je 750 krojačica koje rade u tri smjene. Ekonomski stručnjaci naveli su da godišnji prihod M-TAC-a iznosi oko 150 miliona evra.

"Ukrajinska vojska vjeruje brendu M-TAC i bira naše proizvode jer nam je pouzdanost prioritet. Našu odjeću nose i vojnici u rovovima i lideri države", navedeno je na njihovoj veb stranici.

Kompanija je osnovana 2005. i tada su prodavali er soft puške i pištolje. Tek 2014. godine, kada su Ukrajinci svrgnuli sa vlasti bivšeg predsjednika Viktora Janukoviča, počeli su prodavati vojnu opremu.

Nekoliko M-TAC jakni, koje je Zelenski potpisao u maju, prodate su za otprilike 110 hiljada dolara na humanitarnoj aukciji koju je organizovala ukrajinska ambasada u Londonu, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana