Za učešće u nemirima dobio četiri godine zatvora

Srna
Za učešće u nemirima dobio četiri godine zatvora

LONDON - Tridesetdvogodišnji Kiran Ašer prva je osoba u Velikoj Britaniji koja je pred sudom priznala učešće u velikim neredima prošlog mjeseca, za šta je osuđen na četiri godine i četiri mjeseca zatvora.

On je učestvovao u nemirima u Sanderlendu. Ogrnut britanskom zastavom, pod maskom, pijući pivo i snimajući događaje telefonom, Ašer je bio na čelu onih koji su napadali policajce 2. avgusta, saopšteno je iz suda u Njukaslu.

Ašer je prikazan na policijskim snimcima dok poziva druge da mu se pridruže u sukobu sa policijom nakon što je marš kroz centar grada postao nasilan.

Takođe je snimljeno kako baca predmet iz neposredne blizine na policajce koji su nosili štitove, prenijela je agencija PA medija.

Sudija Tim Gitins rekao je da su Ašer i drugi „učestvovali u orgiji bezumnog nasilja i nereda“, a samo policijski troškovi procijenjeni su na milion funti.

Tog dana, neredi u Sanderlendu trajali su do kasno uveče, sa novim napadima na policiju u centru grada, uključujući bacanje bureta piva na njih i bacanje aparata za gašenje požara u lice.

Tokom napada na policiju opljačkana je prodavnica, te zapaljeni automobili i prostorije savjetovališta za građane.

Neredi su izbili nakon što se proširila netačna informacija da je za ubistvo tri djevojčice 29. jula u Sautportu odgovoran imigrant islamista.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana