Više od 60 migranata stradalo kod obale zapadne Afrike

Tanjug
Više od 60 migranata stradalo kod obale zapadne Afrike

PRAJA - Nakon što je u vodama Atlantskog okeana kod Zelenortskih ostrva u zapadnoj Africi pronađen brodić sa izbjeglcama, nadležni strahuju da je više od 60 migranata izgubilo život.

Spašeno je 38 ljudi, uključujući i djecu, a na video snimcima se može vidjeti kako spasioci pomažu brodolomnicima da se iskrcaju na obalu, prenosi Bi-Bi-Si.

Pretpostavlja se da su skoro svi koji su se našli na brodiću koji je više od mjesec dana plutao u okeanu bili iz Senegala.

Plovilo je prvi put primijećeno u ponedjeljak, saopštila je policija, a prvi izvještaji sugerisali su da je brodić potonuo, međutim kasnije je razjašnjeno da je pronađen kako pluta u okeanu.

Drveni čamac sličan pirogi prvi je opazio španski ribarski brodić na oko 320 kilometara od ostrva Sal koje pripada Zelenortskim ostrvima, nakon čega je o tome obavijestio vlasti, saopštila je policija.

Među preživjelima je četvoro dece starosti između 12 i 16 godina, rekao je portparol Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Brodić sa 101 osobom je 10. jula napustio senegalsko ribarsko selo Fase Boje, saopštilo je u utorak senegalsko ministarstvo spoljnih poslova, pozivajući se na svjedočenja preživjelih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana